Fudbal

Mornar angažovao čitav jedan tim za nastavak sezone

by Milan Vujović | 01:03:2018 | 13:00:57


Po svemu sudeći proljećna fudbalska sezona u Baru biće veoma zanimljiva, a trebalo bi da bude i uspješna.
Jer, uprava barskog drugoligaša Mornara bila je veoma agilna u zimskom prelaznom roku. U grad pod Rumijom stigao je čitav jedan tim od 11 fudbalera. Klub iz Bara, koji je prezimio na trećem mjestu u Drugoj ligi, u polusezoni su pojačali: Nikola Divac, Ernest Duraković, Semir Kalač, Nemanja Nikolić, Nakahara Šoi, Balša Bušković, Nikola Vujošević, Aleksandar Dabetić, Jovan Popović, Srđan Šćepanović i Sava Gardašević.

- Igrači su prikazali dobru igru na dvije poslednje kontrolne utakmice pred nastavak sezone, protiv Koma (0:1) na podgoričkoj Zlatici i beogradskog Teleoptika (2:0) na barskoj Topolici. Bile su to prave provjere pred nastavak takmičenja u Drugoj ligi, novajlije su pokazale da će naša igra biti nadograđena u proljećnom dijelu sezone i da navijači s pravom mogu da se nadaju osvajanju jednog od prva tri mjesta, što smo zacrtali i prije početka šampionata. Važno je da je i trener Rade Vešović zadovoljan kako su se novajlije uklopile - ističe član uprave kluba Dragan Stojanović.

Na otvaranju drugog dijela sezone Mornar u nedjelju dočekuje eikpu Cetinja, koja se nalazi na pretposljednjem, jedanaestom mjestu, sa svega šest bodova i apsolutni je favorit, bez obzira što će nastupiti bez ponajboljeg igrača u jesenjoj sezoni Filipa Kalačevića, koji će pauzirati zbog žutih kartona.