Fudbal

Mornar slavi povratak u elitu

by Nemanja Janković / foto FK Mornar | 23:05:2018 | 07:25:14


Povratak u elitu Mornar je ostvario u nikad jačoj konkurenciji - ispred ambiciozne Mladosti iz Lješkoplja, zatim Lovćena, koji je imao imperativni cilj povratak u Prvu ligu, ali i nekadašnjih prvoligaša Bokelja, Berana, Jedinstva...

Kolo prije kraja Druge lige, Mornar je osigurao povrtak u elitu.

Nakon dvije godine provedene u nižem rangu, Barani se u velikom stilu vraćaju u elitu, sa ciljem da u društvu najboljih ne igraju samo epizodnu ulogu.

"Ovo prvo mjesto je zasluga kompletnog tima, stručnog štaba i uprave kluba. Sve neophodne karike dale su svoj doprinos da ostvarimo veliki uspjeh", kaže prvotimac Barana Filip Kalačević.

Povratak u elitu Mornar je ostvario u nikad jačoj konkurenciji - ispred ambiciozne Mladosti iz Lješkoplja, zatim Lovćena, koji je imao imperativni cilj povratak u Prvu ligu, ali i nekadašnjih prvoligaša Bokelja, Berana, Jedinstva...

"Na početku sezone, znajući ko sve konkuriše za vrh tabele, možda smo bili i malo skeptični, ali smo vjerovali u sebe, disali kao jedan", naglašava Kalačević.

Na potezu su sada čelnici barskog kluba, koji treba da obezbijede uslove za nastup u eliti. Barani će prvi put igrati u Prvoj ligi koja broji 10 klubova.

"Znamo šta sve čeka upravu kluba, ali ćemo biti spremni za elitu", zaključuje Kalačević.

Kolo prije kraja, Mornar ima pet bodova više od Mladosti iz Lješkopolja, sa kojom je remizirao prošle srijede, u derbiju sezone. Plasman u elitu Barani su osigurali nedjeljnom pobjedom protiv Berana.

"Mislim da smo kolektivnim duhom stigli do cilja o kojem smo na polusezoni, da budem iskren, samo maštali", kaže napadač Mornara, 20-godišnji Luka Merdović.

Mornar je prije dvije godine ispao iz Prve lige, nakon što se prije toga dvije sezone izvlačio preko baraža. Klub iz Bara važi za jedan od najnestabilnijih prvoligaša i želi da naredne sezone popravi taj status.

"Ja sam dijete kluba, zato mi je ovaj uspjeh još draži. Iskreno se nadam da ćemo imati šta da pokažemo u eliti", dodaje Merdović.

Rade Vešović je predvodio sa klupe Barane do velikog uspjeha, a stručni štab je u finišu sezone pojačao i Mladen Vukićević.

"Hvala igračima, kolegama iz stručnog štaba, upravi kluba, navijačima. Napravili smo ogroman uspjeh, kojeg možda još nismo svjesni. Vrijedno smo radili, svako je znao svoj dio posla. Bar je grad fudbala i on zaslužuje prvoligaša", kazao je Rade Vešović.