Fudbal

Nikezić podnio ostavku na mjesto čelnika UO FK Mornar

izvor; Dan.co.me | 15:06:2018 | 07:59:24


Na sjednici Skupštine novog prvoligaša FK Mornar, dosadašnji predsjednik Dragan Nikezić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora.
 
Skupština kluba, čija je sjednica održana odmah nakon sjednice UO, nije prihvatila njegovu ostavku. Međutim, Nikezić je ostao neumoljiv, ali je ipak prihvatio zaključak da sa svojim dosadašnjim saradnicima iz UO pomogne u rešavanju angažovanja novog šefa stručnog štaba.
 
U obraćanju Skupštini, Nikezić je naveo da ostavku podnosi iz ličnog razloga.
 
Nikezić je od marta 2016. godine sa svojim saradnicima uspješno predvodio klub. Vukao je dobre poteze, i bio cijenjen i uvažavan od svih igrača i saradnika.
 
- Želim novom rukovodstvu uspješan rad, da nastave tamo gdje smo mi stali. Da ostvare plasman koji obezbjeđuje učešće u evropskim takmičenjima, jer Mornar slavi 100 godina od svog osnivanja. Da li se to može ostvariti zavisi prije svega od vizija nove uprave, i naravno njihovih ciljeva. Bilo bi mi žao, zbog mog minulog rada u klubu, da se desi sunovrat, koji se nažalost dešava klubu, kada nakon ispadanja iz Prve lige i još godinu igranja u Drugoj, završava u regiji. Nadam se da će u novu upravu ući ljudi koji poznaju fudbalsku igru, i pokazati da su njihove ambicije da Mornar bude prepoznat i u Evropi. Sve osim toga bilo bi protiv fudbala, i veliki neuspjeh – kazao je Nikezić.
 
Nikezić se zahvalio predsjedniku opštine dr Zoranu Srzentiću na saradnji i razumijevanju, jer su igrači upravo njegovim angažovanjem dobili sve što je sa njima dogovoreno, a Srzentić je najavio i rešavanje svih zaostalih dugova.
 
Na skupštini se čulo da su pred novom upravom velike obaveze, jer se svakim danom koji prođe sve bliži start priprema, koje bi najkasnije trebalo da počnu 25. juna.
 
Pod hitno je klubu potrebna uprava, igrači, ali i finansije. Treba, takođe, što prije poraditi na infrastrukturi, kako je to naložila Komijsija FSCG. Ono što je već sada izvjesno, Mornar neće moći da igra utakmice na „Topolici” u prvom dijelu prvenstva.
 
Sjednici su prisustvovali i sekretar Sekretarijata za investicije i imovinu Vido Dabanović, kao i predsjednik SO Radomir Novaković.