Fudbal

Fudbaleri Mornara startovali sa pripremama

izvor; Dan.co.me / foto FK Mornar | 12:07:2018 | 07:53:32


Madžaru se javila 24 fudbalera: U planu par pojačanja

Fudbaleri barskog prvoligaša startovali su sinoć sa priremama za ovogodišnje prvenstvo, istina sa zakašnjenjem.
 
Pod vođstvom novog trenera Aleksandra Madžara, inače bivšeg igrača Mornara, a u prošloj sezoni trenera Bokelja, klub računa na igrače koji su osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi, kao i na par pojačanja. Sinoć na prozivci javila su se 24 fudbalera.

 

Precizan plan priprema, ali i igrački kadar, biće poznat u narednim danima.

- Pozvali smo sve igrače iz Bara, kojih ima 13. Takođe, i igrače koji su završili drugoligaško takmičenje, a u međuvremnu nisu napustili klub, kojih je 8-9. Danas su svi došli na koje sam računao i krenuli smo sa radom. Naravno da je za nas veliki minus što krećemo sa popriličnim zakašnjenjem, ali jednostavno moramo početi - kaže Madžar.

Barani su imali problema oko organizacije nakon što je prvenstvo završeno, i mora se priznati da se puno kasni. Ono što i dalje postoji kao problem jeste infrastruktura, kao i finansiranje kluba. Do sada je klub finansiran samo iz budžeta Opštine i malog broj sponzora, a sredstva potrebna za takmičenje u Prvoj ligi daleko su veća. Problem je i teren, svlačionice, ograda, tribine. No, ono što je već sada izvjesno je da Barani neće moći da igraju kao domaćini na „Topolici”, a u obavezi su da u takmičenje uključe i omladince pored kadeta. To će dodatno optereti budžet kluba.

 
Iz Opštine su najavili da neće moći da pokriju sve troškove, već da se svaki član novog UO mora obavezati da obezbijedi 10.000 eura za prvoligaško takmičenje. U svakom slučaju, pred Baranima je neizvjesna takmičarska godina.


Ono što raduje jeste da su se u klub uključili mladi ljudi, koji imaju fudbalsko iskustvo, ali pred kojima je veliki posao. Nova uprava mora da nastavi tamo gdje je ranija stala, i učini sve da Mornar ne igra samo jednu sezonu u Prvoj ligi.