Fudbal

Aleksandar Madžar: Stvaramo novi tim

izvor; Dan.co.me / foto FK Mornar | 19:07:2018 | 20:19:42


Već nedjelju dana fudbaleri Mornara rade na „Topolici” spremajući se za predstojeće prvenstvo. Trener Aleksandar Madžar radi sa oko 30 igrača.

Tu je i većina igrača koji su nosili dres Mornara u Drugoj ligi, koji su osvojili prvo mjesto. Ekipi je priključeno i desetak igrača iz Bara koji su bili slobodni, a u rad je uključeno i par igrača koji su na probi.

- Krenuli smo da radimo sa raspoloživim kadrom, a uporedo tragamo za pojačanjima. Međutim, iako je prvenstvo blizu, ne mogu ništa da kažem kako će se sve završiti, osim da su klubu potrebna pojačanja. Pored velikih vrućina nastojimo da sprovedemo planirano. Momci dobro rade, nemamo problema - kaže on, naglašavajući da pitanje igračkog kadra može da se otegne još koji dan, ali da su u situaciji da stvaraju novi tim.

Mornar je i dalje u teškoj situaciji. Pred ljudima koji su se prihvatili posla su velike obeveze, ali bilo bi najgore, ako su već stali uz Mornar, da se povuku i dovedu u pitanje dalje takmičenje. Znalo se već ranije da se na Opštinu ne može računati kao na jedinog sponzora. Pitanje je da li u gradu pod Rumijom ima raspoloživih koji bi ulagali u fudbal sredstva koja im se ne bi vratila. No, ne sumnjamo da formirana radna grupa, provjerenih sportskih radnika, nema prava rješenja, ako se već sa velikim entuzijazmom i zadovoljstvom ušlo u posao.

Barani su u međuvremenu odigrali jedan meč sa drugoligašem Arsenalom, i pobijedili rezultatom 1:0.

U subotu je na redu druga pripremna utakmica na „Topolici”, sa Bokeljom od 18.30 časova.