Fudbal

Delibašić napustio Mornar

izvor; Dan | 24:07:2018 | 12:51:14


Nakon osvajanja prvog mjesta u Drugoj ligi, i plasmana Mornara u crnogorsku fudbalsku elitu, uže rukovodstvo uprave kluba je podnijelo ostavku. Formirana je radna grupa koja radi na organizaciji kluba, a u najavi je i skupština kluba.

Do unazad desetak dana bilo je veliko pitanje kako će izgledati ekipa sa „Topolice” u ovogodišnjem prvoligaškom nadmetanju. Kockice se polako slažu, i Barani su počeli da igraju pripremne utakmice.
 
U međuvremenu, klub su napustili Srđan Šćepanović, Nikola Delibašić, Semir Kalač i Aleksandar Dabetić. Svi oni bili su nosioci igre Mornara, a posebno golman Delibašić, koji se na golu Mornara proslavio oborivši dotadašnje rekorde svojih kolega u broju i vremenu neprimljenih golova. Ostaće u pamćenju njegove sjajne odbrane, ali i on kao ličnost i sportista. U vrijeme kada je nastupao za Barane bio je sigurno najbolji crnogorski golman.
 
U klub su se vratili bivši igrači Nemanja Leverda, Denis Džanović, Nino Vukmarkovića, a došli su i Nikola Tmušić, Vuk Martinović, i Stevo Marković. Na spisku je još par igrača koji su na probi.
 
Svakako da je još uvijek mnogo napoznanica u klubu, i da predstoji ozbiljan rad, jer je start prvenstva veoma blizu.
 
Ono što raduje pristalice ovog kluba jeste da su ostali Filip Kalačević, Nikola Vujošević i Jovan Pajović, takođe perjanice sastava iz Druge lige.