Fudbal

Simović: Prioritet stabilizacija kluba

by Nemanja Janković & Ilija Kovačević | 03:08:2018 | 15:39:43


Fudbalski klub Mornar koji se ove jeseni vraća na veliku crnogorsku fudbalsku scenu uveliko se pripremama za premijernu utakmicu. Barani su u prvom kolu gosti aktulenog šampiona, Sutjeske u Nikšiću u nedjelju od 20 sati.

Trener Aleksandar Madžar sa svojim saradnicima, iskusnim prvoligaškim fudbalskim vukom Mladenom Vukićevićem, te nešto mlađim ali takođe iskusnim trenerima Zoranom Kokom Perovićem i Igorom Perovićem dvadesetak dana žestoko rade dva puta dnevno, a odigrali su i pet pripremnih mečeva kako bi nadoknadili zaostatak sa početka priprema.

Poslije ostavke čelnog čovjeka UO kluba, Barani su bili došli u skoro bezizlaznu situaciju, pa je i na tom planu trebalo dosta uraditi. Paralelno se u poslednjih nekoliko dana radi na formiranju novog rukovodstva i dosta toga je urađeno.

Od nedavno, prvi čovjek kluba, odnosno VD predsjednika UO FK Mornar je Nikola Simović nekada i sam fudbaler barskog prvoligaša. Mladi i ambiciozni čovjek ima jasnu viziju da Mornar koji uskoro slavi 100 godina od osnivanja stavi na zdrave noge. Naravno svjestan je da ga čeka ogroman posao.

-“Svi smo živjeli za ovaj dan da Mornar opet bude u eliti. Bar je sportski grad i potrudićemo se da klub duge i svijetle tradicije opet bude ponos grada i navijača. Moram odmah da istaknem da smo krenuli bukvalno sa mrtve tačke, za razliku od nekih ranijih uprava. Sve što smo mogli, kada je sam stručni i igrački kadar u pitanju uradili smo, ističe za naš portal Nikola Simović.

-“Što se prelaznog roka tiče, dosta toga smo bukvalno u pet do 12 završavali i mogu da kažem da sam zadovoljan. Doveli smo dosta igrača. Tu je veliki broj  mladih fudbalera, dosta Barana, ali i onih sa dobrim prvoligaškim stažom i sada sve to treba dobro skockati. Imamo još mogućnosti za dovodjenja džokera krajem avgusta, kaže Simović.

-“Potrudili smo se i da stručni štab bude takođe dio cijele ove priče. Tu je mladi i ambiciozni šef struke Aleksandar Madžar, potom iskusni prvoligaški vuk Mladen Vukićević koji će biti koordinator mlađih selekcija, ali istovremeno i pri stručnom štabu seniora. Dakle kao što se može vidjeti akcenat će biti stavljen i na mlađim selekcijama.

 
Obezbijeđeni su rekviziti, garniture dresova, odnosno sve što je neophodno za jedan kvalitetan rad. Uz i dio plate je već primljen.

Navijači i cjelokupna javnost u neku ruku su razočarani jer će Mornar u jesenjem dijelu sezone bukvalno igrati kao gost sve utakmice. Kada budu domaćini Barani će svoje utakmice igrati u Radanovićima i Petrovcu.


-“Svakako da smo svjesni da će neigranje pred domaćom publiku biti veliki minus odnosno hendikep, jer naš stadion zbog loših uslova nije dobio dozvolu da na njemu igramo. U prva dva kola sa Sutjeskom i Budućnosti igramo u gostima, dok smo u trećem kolu domaćini. Kako sada stvari stoje Lovćen ćemo ugostiti u Radanovićima, dok bi u petom kolu Rudar trebalo da dočekamo u Petrovcu, gdje ćemo odigrati najmanje pet utakmica, kaže Simović.


-“Stvaranje uslova na našem stadionu je takođe jedan od prioriteta. Kao što vidite krenuli smo sa renoviranjem svlačionica za mladje kategorije. Jasno nam je da moramo da idemo korak po korak jer smo krenuli sa mrtve tačke. Vrlo brzo krenućemo i u ostale radove, zamjena busena kako bi podloga bila bolja i kvalitetnija. Kompletno se moraju adaptirati svlačionice i klupske prostorije a takođe će biti zamijenjena kompletna tartan podloga. Ima dosta posla i nadam se da bi do kraja godine gro poslova mogli biti privedeni kraju. Daćemo sve od sebe uz pomoć onih čija nam je pomoć neophodna da od Mornara napravimo ozbiljan klub, kazao je Simović i dodao;


-“Sada je potrebno strpljenje i razumijevanje. Isto tako najvažnijiji je klub i svi treba da stanemo iza njega, rekao je za naš portal Nikola Simović v.d predsjednika UO FK Mornar.