Fudbal

Fudbaleri Mornara bez bijele zastave na šampiona

by Ilija Kovačević | 04:08:2018 | 11:03:26


Fudbalski klub Mornar poslije dvogodišnje pauze od ove sezone ponovo je u eliti. Barani će po treći put biti članovi Telekom prve crnogorske fudbalske lige.

Trener Aleksandar Madžar sa svojim saradnicima, iskusnim prvoligaškim trenerom Mladenom Vukićevićem, te nešto mlađim ali takođe iskusnim u ovom poslu Zoranom Kokom Perovićem i Igorom Perovićem dvadesetak dana su žestoko radili dva puta dnevno. Odigrali su i pet pripremnih mečeva kako bi nadoknadili zaostatak sa početka priprema u kojima su upisali tri pobjede, jedan remi i poraz.

U međuvremenu, Madžar i njegovi saradnici sa klupe, ali i iz Uprave koja još nije kompletirana su krenuli sa mrtve tačke i pokrenuli "motore". U hodu je, bukvalno u „pet do 12“ stvarana i ekipa. Svakako da je još dosta posla pred ovim mladim ljudima, jer klub treba postaviti na zdrave noge, a veliki problem je i infrastruktura. Naime, stadion u Baru nije uslovan za prvoligaške mečeve, tako da će se do proljećnog dijela sezone i na tom polju morati uložiti veliki napori. Međutim, umnogome se lakše diše, iz dana u dan se pojedini nagomilani problemi pokušavaju riješiti ili su riješeni. Ipak, valjda je najteži period za njima i okreću se prvenstvim utakmicama.

Barani su u prvom kolu gosti ni manje ni više nego aktulenom šampionu, ekipi Sutjeske u Nikšiću u nedjelju od 20 sati. Trener Aleksandar Madžar je u ovom trenutku više nego realan.

-„Iskren da budem momci su od početka radili maksimalno i problema nikakvih nije bilo. Da se ne ponavljam više da smo kasnili dvije nedjelje sa pripremama, jer to može a i ne mora da bude nikakav problem. Prvenstvo kreće za nas u nedjelju, tako da iz dana u dan dolazićemo do potrebne svježine. Radili smo jako, radili smo naporno, momci su sve ispoštovali, odnosno ono što smo tražili mi iz stručnog štaba. Moram da budem i jesam zadovoljan u ovom trenutku, ne toliko pripremnim utakmicama iz razloga što je veliki umor bio prisutan, već pravim profesionalnim odnosnom svih u pogonu. Radilo se po dva puta dnevno, između toga igrali smo pripremne utakmice. Prvenstvo za nas startuje u nedjelju, gostujemo aktuelnom šampionu države, našoj najboljoj ekipi u prošloj sezoni“, kaže mladi strateg Barana.

 

Madžar ističe da bi u ovom trenutku zaista bilo neukusno prijetiti premijernom rivalu, ali Barani idu da se nadigravaju;

-„Sigurno nećemo ići sa bijelom zastavom u Nikšić. Daćemo svoj maksimum u ovom trenutku, odnosno sve od sebe, kako igrači na terenu, tako i mi sa klupe. Idemo da se nadigravamo. Bilo bi glupo da prijetimo rivalu, da dajem neke prognoze, ali ja sam osoba koja je pozitivna koja se nikad ne predaje. Osoba sam koja je pozitivna koja vjeruje u uspjeh. Moja ekipa gdje god da budem radio ići će na pobjedu na svaku utakmicu, jer to je moja deviza“.

-„Imali smo tu sreću ili nesreću da na početku šampionata u prva dva kola igramo u gostima sa dvije najbolje ekipe u Crnoj Gori. Sada razmišljamo samo o Sutjesci, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. O Budućnosti ćemo razmišljati kasnije“ ...

Madžar se osvrnuo i na finiš prelaznog roka;

-„Poslednjeg dana prelaznog roka uspjeli smo da angažujemo tri prvoligaška igrača. Ivan Ivanović, Balša Božović i Predrag Brnović su stigli u naše redove. Nadam se da će nam biti prava pojačanja, s obzirom da znamo njihov kvalitet. Unazad godinama su prvoligaški igrači, odnosno najbolji igrači u svojim klubovima. Uz to, Božović je imao i inostranu karijeru i nadam se da smo pogodili što se pojačanja tiče. Doduše, moram da budem iskren ostaje nam žal za Lukom Rotkovićem. I dalje stoji opcija da jednog džokera angažujemo poslije prelaznog roka, odnosno do kraja avgusta. Postoji to pravilo da jedan igrač može da dođe do kraja avgusta, tj. isključivo igrač koji je imao profesionalni ugovor u svom prethodnom klubu i kome je istekao ugovor. Taj džoker nadamo se svi da bi mogao da bude Rotković koji je sa uspjehom igrao u Mornaru prije par sezona. Naravno, sve zavisi da li će čovjek naći inostrani angažman. Ukoliko ga ne nađe ja se nadam da će Luka pristati da bude naš član što bi bilo u svakom slučaju od velike koristi za našu ekipu“, rekao je Madžar.

Vjerovatni sastav Mornara u Nikšiću;
Đurović, Bigović, Marković, Pajović, Redžović, Vukmarković, Kalačević, Molabećirović, Džanović, L. Merdović, Jovančov.