Fudbal

Vukmarković: Budućnost favorit ali nema predaje

by Ilija Kovačević / foto privatna arhiva | 11:08:2018 | 09:49:32


Poslije dobrog starta na premijeri Telekom prve fudbalske lige i velikog boda osvojenog u Nikšiću, fudbaleri Mornara se pripremaju za još jednog crnogorskog fudbalskog velikana.

Naime, u okviru drugog kola Barani su u nedjelju od 19 sati na stadionu pod Goricom gosti Budućnosti.

Ujedno taj meč moći će da vide svi u regionu zahvaljujući sportskom kablovskom kanalu Arena sport koji će ovaj duel prenositi na svom trećem programu.

-“Protiv Sutjeske smo na premijeri ostvarili rezultat kakav smo nedje i priželjkivali, iako igra nije bila na zavidnom nivou. Ipak, nije lako igrati protiv šampiona na njegovom terenu i siguran sam da će se malo koja ekipa naigrati u Nikšiću”, kaže zamjenik kapiten FK Mornar Nino Vukmarković.

Kao i na premijeri, i u drugoj prvenstvenoj rundi, kolo će zatvoriti fudbaleri Mornara, ovoga puta na stadionu pod Goricom.

-“Oni su sigurno favoriti u ovom meču i neće nam biti lako. Međutim, kad počne utakmica sve to pada u vodu, nećemo se sigurno unaprijed bez borbe predati i nadam se povoljnom rezultatu. Uz to, potrudićemo se da pred TV kamerama i milionskim auditorijumom u regionu se prikažemo u što ljepšem svijetlu. Naš cilj kao novajlije u ovom takmičenju je opstanak u eliti. Svaki bod je dragocjen u toj dugoj borbi i očekujem mnogo bolju partiju mojih kolega nego što je to bilo na premijeri i svakako pozitivan rezultat, a to je sve osim poraza”, ističe beskompromisni borac Vukmarković.

Na pitanje da li je rano govoriti o tome da li će neko od novajlija koji su poslednjeg dana prelaznog roka potpisali za Mornar možda i zaigrati sjutra veče, zamjenik kapitena kaže;

-“Svakako da o tome šef odlučuje kojih će 11 početi, ali nije rano. Momci dobro i kvalitetno treniraju kao i kompletan pogon. Nije rano o tome pričati i ja se nadam i očekujem da možda neko od njih i bude u startnih 11. U svakom slučaju što prije krenu sa prvenstvenim obavezama to bolje po ekipu, završio je Vukmarković.

Vjerovatni sastav Mornara; Đurović, Bigović, Markovć, Pajović, Vujošević, Vukmarković, Kalačević, Džanović, Jovančov, Molabećirović, Škrelja.

Utakmica Budućnost – Mornar igra se u nedjelju od 19 sati na stadionu u Podgorici.
Glavni sudija je Vojin Vojinović (Podgorica), dok će mu pomoćnici biti Vladan Todorović (Nikšić) i Nikola Razić (Podgorica).


U ostalim duelima drugog kola danas (subota – 17,30h) se sastaju; Lovćen – Sutjeska, Iskra – OFK Titograd, Rudar – Zeta (Arena sport 1 u 17,00h) i Petrovac – Grbalj (18,00h).

Utakmicama prvog kola danas i sjutra kreću Omladinska i Kadetska fudbalska liga.

Omladinci Mornara pod vođstvom Veselina Pekovića su u nedjelju od 17 sati i 30 minuta gosti Grblja u Radanovićima, dok su kadeti Mornara koje sa klupe vodi Zoran Đurašković danas gosti Iskre u Danilovgradu (11 sati).