Fudbal

Dejan Jovančov: Rudar u fokusu

izvor; Pobjeda / Arena / foto Miki Bijedić | 23:08:2018 | 21:15:58


Mornar je sezonu otvorio na senzacionalan način – remijem protiv šampiona, ekipe Sutjeske i to kraj Bistrice. Ali, onda su uslijedila tri vezana poraza, koja su Barane prikovala za dno tabele nakon četiri kola elitne divizije.

Mornar nakon poraza od Budućnosti i Lovćena nije uspio da napravi reakciju u komšijskom derbiju protiv Petrovca,iako je ostavio dobar utisak pod Malim brdom. Ali, realizacija je zatajila kod igrača Aleksandra Madžara.

-Nijesmo imali sreće u nekim situacijama. Vjerovali smo da možemo iznenaditi Petrovac, ali nijesmo uspjeli.Nije lako kada uđete u seriju poraza, ali vjerujem da ćemo odreagovati na pravi način. Protiv Petrovca smo pokazali da možemo i da imamo ekipu koja može da se nosi sa prvoligašima. Ali, zatajili smo u realizaciji, a nakon toga smo kažnjeni – kazao je Dejan Jovančov,centarfor Mornara.

Barani su prokockali šansu u komšijskom derbiju, a već za dva dana opet će istrčati na isti stadion, jer će dočekati Rudar, upravo u Petrovcu.

- Poznato je da je Rudar najtrofejniji klub, tako da Pljevljacima pripada uloga favorita. Neće biti lako, ali tražićemo svoju šansu – naglasio je kapiten Jovančov, koji je u karijeri već nastupao za Rudar.

- Rudar je uvijek bio veliki klub, uvijek su imali velike ambicije i sigurno da će i ove sezone jurišati ka vrhu. To znači da nas čeka težak posao, ali moramo zaigrati od prvog minuta jako i disciplinovano – objasnio je mladi napadač, koji će biti udarna igla Mornara u ovom meču.

-Za razliku od meča sa Petrovcem, nadam se da ćemo šansu koja nam se ukaže znati da iskoristimo, jer bi nam gol mnogo značio. Međutim, potrebno je prije svega da zaustavimo Pljevljake – naglasio je Jovančov