Fudbal

Goran Milojević novi trener Mornara

by Ilija Kovačević / foto Blic | 04:09:2018 | 14:23:07


Uprava Mornara nije gubila vrijeme već kao što je i obećala u veoma kratkom roku angažovala novog šefa struke. To je 53-godišnji Goran Milojević sa kojim su Barani kako nam je kazao predsjednk UO FK Mornar Nikola Simović u toku dana postigli dogovor.

Milojeviću, kome je rođeni brat Vladan, aktuelni šef struke beogradskih crveno-belih i učesnika Lige šampiona, nije nepoznat crnogorski fudbal.

U sezoni 2013/14 je trenirao podgoričku Mladost sadašnji OFK Titograd, dok je u šampionatu 2002/03 vodi pljevaljski Rudar.

Nekadašnji sjajni fudbaler Crvene zvezde, Partizana, Majorke, Selte i Viljareala, trenersko iskustvo je sticao širom Evrope.

Pored ova dva crnogorska prvoligaša u sezoni za nama je vodio kiparski Ermis Aradippou, a nešto ranije BSK Borču, dva slovačka tima MFK Ruzomberok i Košice, dva španska kluba Atlético Baleares i Meridu, te srpske prvoligaše Smederevo, Radnički Obrenovac i Železnik.   

Inače, Milojević je ponikao u mladjim selekcijama Crvene zvezde gdje je za prvi tim igrao od 1982 do 1988. godine, kada je prešao u Partizan i odigrao dvije sezone.

Milojević u Bar dolazi u delikatnom trenutku kada se klub nalazi na poslednjem 10. mjestu prvoligaške tabele sa svega dva osvojena boda (dva remija protiv Sutjeske u Nikšiću i Rudara kao domaćin u Petrovcu) i četiri poraza (Lovćen kod kuće – u Lješkopolju, te Budućnost, Petrovac i Iskra u gostima).

Do 15. septembra u crnogorskom šampionatu je pauza zbog obaveza reprezentacije, a Milojević će na klupi Barana debitovati protiv OFK Titograda,  kluba kojeg je vodio prije četiri sezone.