Fudbal

Vrijedan bod, žal za sva tri

Izvor; Arena / Pobjeda / foto arhiva Sport BAR-a | 06:11:2018 | 08:08:19


Mornar je drugi put ove sezone iznenadio Rudar. Barani su pod Golubinjom osvojili bod, a sam pogled na tabelu i poređenje dva tima jasno govore da je taj remi izuzetno dobar za ,,fenjeraša“.

Međutim, Mornar je u nadoknadi vremena imao zicer, ali je Kalačević bio neprecizan, pa je Mornaru gotovo izmakla pobjeda.

- Istina je da smo imali veliku šansu u finišu i da smo mogli do sva tri boda, ali treba biti realan. Rudar je napadao, imao više šansi i ovaj rezultat je realan, naša pobjeda ne bi bila pravedna – iskren je Goran Milojević, trener Barana.

Barani su se hrabro suprotstavili Rudaru. Čekali šansu iz kontri, ali i priliku da kazne domaćina. Prvu grešku Pljevljaka, tačnije Sekulića, Džanović je iskoristio za gol.

- Ovo je bila jedna prava prvenstvena utakmica u kojoj je Rudar dominirao, a mi smo se branili i čekali njihove greške. Znali smo da Rudar teško daje golove i da treba da budemo strpljivi. Uspjeli smo da povedemo, ali i da primimo gol kada to nije psihološki dobro po ekipu – objašnjava Milojević.

Ipak, do kraja meča, Rudar je bio bolji, ali je Mornar dobro odrađivao posao u defanzivi i osvojio bod.

Remi ne znači na bodovnom saldu mnogo Mornaru, ali su Barani dobili novo samopouzdanje.

- Taj gol u nadoknadi vremena prvog dijela je uticao da nešto lošije uđemo u nastavak utakmice. Ali, dobro je što nijesmo poraženi – kazao je trener Mornara.

Barani nemaju mnogo vremena za analizu, jer će već sjutra na teren protiv direktnog konkurenta za opstanak. Naime, na rasporedu je prvi meč četvrtfinala Kupa protiv cetinjskog Lovćena, a Mornar će na stadionu Koma na Zlatici pokušati dobrim rezultatom da dočeka proljeće sa velikim ambicijama.