Fudbal

Dodijeljene “Zlatne plakete” Fudbalskog saveza Bara

by Ilija Kovačević / foto Miki Bijedić / video; Vesna Šoškić & snim. i montaža Adi Karađuzović | 17:12:2018 | 17:21:47


Kao što to nalaže dobra tradicija započeta 2010. godine, danas je u velikoj sali SO Bar održana nova, deveta fudbalska svetkovina – dodjela “Zlatnih plaketa” Fudbalskog saveza opštine Bar.

Na kraju kalendarske godine, Savez je uručio priznanja zaslužnim fudbalskim radnicima koji su dali doprinos razvoju fudbalskog sporta u Baru.

Višečlana komisija Upravnog odbora Fudbalskog saveza Opštine Bar, kojom je predsjedavao najstariji član Milo Vukčević, ove godine se odlučila za 30 laureata.


Nakon minuta ćutanja u čast onih koji su preminuli između dvije svečane akademije, predsjednik Fudbalskog saveza opštine Bar Vasilije Vasko Milošević je podsjetio da je komisija imala, uostalom kao i svake godine  unazad, težak posao da od velikog broja kandidata izabere njih 30.

Pozdravljajući skup, potpredsjednica Opštine Bar mr. Tanja Spičanović je istakla da joj je veliko zadvoljstvo biti u društvu sportista i fudbalskih radnika, ističući da se lokalna samouprava ponosila i ponosi sa rezlultatima sportista u gradu pod Rumijom i koliko je to u njenoj moći im pomaže.


-“Sportisti su pravi predastavnici i ambasadori jedne sredine pa tako i naše, i ova Uprava im je davala, daje i davaće bezrezervnu podršku. To je pokazala i izdvajanjima u budžetu za sport u 2019. godini u kojem je za podršku sportistima i sportskim klubovima predviđeno 450.000 eura”, kazala je Spičanović.


Prije prelaska na dodjelu nagrada prisutne je pozdravio i predsjednik Komisije od njenog osnivanja 2010. godine, Milo Vukčević koji je podsjetio na težak trenutak fudbalskog sporta u Baru, misleći na trenutni plasman FK Mornar u jesenjem dijelu sezone Prve lige, ali i izrazio nadu da će doći bolji dani ovog kluba.


Ove godine dodijeljena su priznanja u šest kategorija; fudbaleri, fudbaleri-treneri, trener, predsjednici-direktori-sekretari, za doprinos i razvoj fudbalskog sporta, a dodijeljene su i plakete – posthumno.


U kategoriji fudbaleri; ove godine su nagradu dobili; Dragan Vulević, Željko Vukić, Zoran Bergam, Ikota Kovač, Ilija Marković, Nebojša Rađenović, Savo Popović i Ćamil Beharović.

U kategoriji fusbaleri- treneri, nagrađeni su; Milorad Đonović, Milovan Perišić, Oliver Merdović, Zoran Perović i Nikola Vukoslavčević.

Nagrada za trenera pripala je Voju Gradaševiću, dok su u kategoriji; predsjendici, direktori, sekretari, nagrađeni; Marko Milošević, Vojo Banović, Ivo Bokan, Ivica Kalezić, Dragan Mićković, Omer Vuković i Nikola Nino Dedaj.

Za veliki doprinos barskom fudbalu nagrađeni su; Vasko Mijović, Mirsad Mašić, Dr Ermina Bećirović, JZU Dom zdravlja Bar i Svetislav Marković, dok su posthumno nagrade pripale; Vidu Cauševiću, Borisu Maroviću, Dimitriju – Dimu Mitroviću i Nikoli Radoviću.


U ime nagrađenih zahvalio se Marko Milošević, između ostalog i nekadašnji predsjednik FK Mornar s kraja 90-tih godina, kako je kazao možda i u najtežem periodu ovog sportskog kolektiva.