Fudbal

FK Mornar i u drugom dijelu sezone bez domaćeg terena

by Milan Vujović | 27:12:2018 | 20:55:14


Fudbaleri Mornara su na zimsku pauzu otišli sa posljednjeg, desetog, mjesta u Telekom Prvoj ligi Crne Gore. U 19 kola osvojili su samo 9 bodova, uz najgoru gol-razliku u ligi (-17). savladali su jedino ekipu Lovćena (1:0)  i upisali još šest remija.

Ovaj rezultat je i bio očekivan, s obzirom da je ekipa kasnila s početkom priprema i da su neki igrači došli u Bar samo nekoliko dana prije početka prvenstva. Osim toga, Mornar nije mogao da igra na svom stadionu „Topolica“, već je kao domaćin nastupao na terenima širom Crne Gore, od Pljevalja do Radanovića. Jedocifren bodovni saldo je posljedica i toga što na nekim  utakmicama Barani, zaista, nisu imali sreće – primali su golove u nadoknadi vremena ili su promašivali „zicere“.

Bivši crnogorski reprezentativac Mitar Novaković, priskočio je, zajedno sa još nekoliko nekadašnjih igrača Mornara, da pomogne kad je bilo najteže. Preuzeo je dužnost direktora kluba.

- Nismo željeli da se klub, adimistrativno, sunovrati u Južnu regiju i tavori u naredne tri godine u najnižem rangu takmičenja. Znali smo šta nas čeka, ali ovo je prvi korak ka stvaranju stabilnog Mornara. Cilj nam je da klub postavimo na zdrave noge, da animiramo što više dječaka koji će za nekoliko godina, preko juniorskog pogona Mornara, postati prvotimci – ističe Novaković.

Po njegovim riječima klub će se zahvaliti nekim igračima, koji, pokazalo se, nisu adekvatna rješenja za Mornar, a ukoliko budžet dozvoli, dovešće neke druge koji bi pokušali, zajedno sa starosjediocima, da izbore baraž za opstanak. Ukoliko ne bude bilo novca, osloniće se na sopstvene snage i pošteno igrati do kraja, nastojeći da iskoriste svaku eventualnu šansu za osvajanje bodova i bijeg sa začelja tabele.

Mornar, nažalost, ni u drugom dijelu prvenstva neće igrati pred svojim navijačima. Rekonstrukcija stadiona „Topolica“ počinje u januaru, ali stadion neće biti završen do kraja prvenstva Telekom Prve fudbalske lige Crne Gore.