Fudbal

Teška situacija na “Topolici”: Mornar u štrajku

izvor ; Dan.co.me / foto arhiva Sport BAR-a | 05:02:2019 | 07:22:55


Fudbaleri Mornara juče nijesu izašli na teren , pa je ranije zakazani trening otkazan. Nakon upozorenja Upravi kluba , datog zbog neizmirenih obaveza, igrači će štrajkom pokušati da se izbore za svoja prava.

Fudbaleri tvrde da su za juče imali obećanje vd predsjednika UO Nikole Simovića da će obaveze biti izmirene, međutim, kako to nije ispoštovano više nije bilo strpljenja pa je ekipa stupila u štrajk.

Kontaktirali smo juče igrače, koji su potvrdili da su obustavili treninge I da neće trenirati dok se obaveze ne izmire, ali nisu bili voljni da daju izjave.

Međutim, i trener Goran Milojević je nakon razgovora sa Upravom odlučio da napusti klub.

-“Idem i ja. Što bih ovdje mogao više da tražim”, poručio je Milojević.

Iz Uprave kluba poručuju da u poptpunosti imaju razumijevanja za ovakav potez igrača, ali isto tako kažu da oni nisu krivci što primanja kasne , već da je to lokalna samouprava čiji je budžet trenutno u blokadi. Klub se godinama finansira iz budžeta Opštine, a vrlo je malo drugih donacija. Budžetom za ovu godinu predviđeno je 150.000 eura. Problemi se nagomilavaju i treba hitno pronaći rješenje.


Nikola Simović je ranije kazao da je 150.000 eura malo u ondosu na obaveze kluba i činjenicu da se sve utakmice zbog renoviranja stadiona na “Topolici” igraju na strani.On ističe da bi odsustvo igrača sa terena moglo da potraje, jer opština ne može u par narednih dana da uplati donaciju.

-“U kontaktu sam sa nadležnima iz Opštine oko isplate jedne plate igračima. Ne ide lako, jer je žiro račun Opštine blokiran usled nedavnog događaja kada je pokušano da se falsifikovanom dokumentacijom skine sa računa oko dva miliona eura. Razgovarao sam sa igračima, i očekivao sam njihovo razumijevanje , iako su tražiliu da se obaveze do juče izmire. Naš klub u potpunosti još uvijek finansira Opština i oni su predvidjeli za fudbal toliko koliko su mogliu. Situacija nije dobra, moramo to priznati, kazao je Simović, dodajući da su svi igrači slobodni i da mogu da napuste klub.

Prema njegovim riječima, igračima Mornara duguje se samo jedna plata.