Fudbal

Hadžiosmanović šef stručnog štaba, Kalezić trener FK Mornar

by Ilija Kovačević / foto arhiva kluba | 12:02:2019 | 13:11:05


Fudbalski klub Mornar kompletirao je stručni štab, kao i igrački kadar za predstojeću polusezonu. Bivši se­lek­tor svih žen­skih se­lek­ci­ja Crne Gore, te trener Dečića i albanske Vlaznije sa kojom je bio šampion te zemlje Der­viš De­da Ha­dži­o­sma­no­vić novi je šef stručnog štaba FK Mornar, dok će njegov pomoćnik biti Zvonko Kalezić bivši strateg Zete, Iskre, OFK-a Bara i mnogih drugih klubova.

To je epilog razgovora Uprave barskog prvoligaša i dvojice trenera koji je na oduševljenje obje strane danas uspješno priveden kraju.

Pored toga kako nam je saopštio vd. predsjednika UO Mornara Nikola Simović, nova igračka akvizicija Barana je 21-godišnji napadač Dejan Račić koji dolazi iz danilovgradske Iskre. Prije toga je pola godine proveo u inostranstvu. Račić koji je bio član omladinske reprezentacije Crne Gore, a u svojoj karijeri nosio je dres Voždovca, BSK Borče i Berana.

Kako nam je saopšteno, u klubu je poslije nedavnog štrajka fudbalera stanje redovno i igrači obavljaju svoje profesionalne obaveze. Klub je u potpunosti sve svoje obaveze prema igračima ispunio, niti jedan cent se igračima kako nam je rekao Simović, ne duguje.

Prethodnih nekoliko dana vladala je neizvjenost da li će klub uspjeti da zadrži zimska pojačanja.

Sada je i definitivno povrđeno da Ronaldo Rudović ostaje u barskom prvoligašu što je izvanredna vijest za domaće navijače.

Na žalost klub se nije dogovorio sa bivšim fudbalerom Crvene zvezde Milanom Jeremićem koji je takođe bio planiran kao pojačanje, dok je u pet do 12 prelaznog roka klub napustio Ivan Delić i prešao u podgoričku Budućnost.

U četvratak u 13,00 sati fudbaleri Mornara će imati „generalku“ pred start proljećnog dijela sezone. Rival Mornara na pomoćnom terenu SRC "Topolica" biće drugoligaš bjelopoljsko Jedinstvo koje je jesenji dio sezone završio na sedmom mjestu sa 25 bodova.

Barani su do sada odigrali četiri pripremna meča. Protiv albanske Ljušnje su poraženi 3:1, od japanske Adrie 1:0, danilovgradske Iskre 3:2, dok su od Petrovca izgubili 4:0.

Nastavak šampionata u Telekom prvoj fudbalskoj ligi zakazan je za utorak 19.februar, a Mornar će u okviru 20. kola biti gost podgoričke Budućnosti od 14 sati. Još će igrati; Lovćen – Sutjeska, Petrovac – Grbalj, Rudar – Zeta i Iskra – OFK Titograd.

Inače, klub se prethodinih nedjelja pripremao na svim nivoima za narednu polusezonu. 

Tako imate priliku da vidite kako će barski prvoligaš izgledati u dresovima i trenerkama na stadionima širom Crne Gore.