Fudbal

XIII Evropsko prvenstvo sveštenika u futsalu u Baru

| 27:02:2019 | 18:30:12


Od 25. februara do 1. marta u Baru i Ulcinju se održava XIII Evropsko prvenstvo u futsalu (mali fudbal) za katoličke sveštenike. Na prvenstvu učestvuje oko 270 sveštenika iz 17 evropskih zemalja.

Organizator događaja je Barska nadbiskupija, dok je domaćin manifestacije Opština Bar i Sportsko – rekreativni centar Bar.

Kada je Sportska dvorana „Topolica“, u pitanju, takmičenje je počelo juče, a biće održano i sjutra (čestvrtak) 28. februara od 13,00 sati.

Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju pod sloganom “ U zdravom tjelu, zdrav je duh”, pored Barske nadbiskupije, organizuje i Kotorska biskupija.

Pored Crne Gore, na takmičenju učestvuju predstavnici Bosne i Hercegovine, Austrije, Hrvatske, Bjelorusije, Češke, Madjarske, Portugala, Rumunije, Kosova, Srbije, Poljske, Slovačke, Slovenije i Ukrajine.

Evropsko prvenstvo za sveštenike u futsalu, održava se svake godine i ovo je trinaesto po redu. Svake godine se održava nekoj drugoj zemlji.

Inicijativu za ovo takmičenje dao je pokojni Poljak Jan Vojtila, poznatiji kao papa Jovan Pavle II, koji je u mladosti bio aktivni fudbaler u jednom klubu u blizini Krakova.