Fudbal

Vukićević: Dok bude postojala šansa nećemo se predavati

by Milan Vujović & foto arhiva Sport BAR-a | 20:03:2019 | 15:32:26


Pod kormilom jednog od najboljih igrača u istoriji Mornara, sada trenera, Mladena Vukićevića, dvadesetak fudbalera barskog prvoligaša vrijedno trenira na pomoćnom terenu „Topolice“ i sprema se za nastavak šampionata.

Petnaestodnevna pauza uslijedila je zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prenestvo.

- Prvenstvena pauza dobro će nam doći da se konsolidujemo, a prije svega da se oporave povrijeđeni igrači. Utakmica kao sa OFК Titogradom više nam se ne smije ponoviti ukoliko želimo da pokušamo da se spasimo od direktnog ispadanja u Drugu ligu. A želimo, i dok god bude postojala šansa nećemo se predavati. Igraćemo do kraja pošteno. U to ne sumnjam. Ali mnogo je bitno i da igramo znatno borbenije i disciplinovanije nego sa OFК Titogradom – ističe Vukićević.

I pored izrazito loše sezone u kojoj je barski tim osvojio svega 12 bodova u 25 kola, zabilježivši samo jednu pobjedu, sticajem okolnosti, odnosno zahvaljujući tome što ni Lovćen ne blista, ekipu Mornara od pretposljednjeg mjesta koje obezbjeđuje baraž za opstanak, dijeli samo pet bodova. U drugom dijelu prvenstva Mornar je osvojio tri boda (tri remija), a Lovćen samo jedan, pa je razlika smanjena za dva boda. Do kraja šampionata ostalo je 11 kola, 33 boda su u opticaju i šansa postoji.

- To je tačno i momci su riješeni da do kraja izgaraju i pokušaju da ostvare tu (ne)moguću misiju. Ali, nema te misije koja može uspjeti ukoliko ekipa ne dobija utakmice. Porazima i neriješenim igrama ne možemo izbjeći ispadanje iz lige – upozorava Vukićević.

Mornar je imao mnogo pehova ove sezone, a najveći je taj što nijednu utakmicu nije odigrao na svojoj „Topolici“ nego je kao nominalni domaćin igrao po čitavoj Crnoj Gori, od Pljevalja, preko Podgorice, Кotora i Tuzi, do Danilovgrada. Osim toga, ekipa je selektirana do zadnjeg časa i kasnilo se sa pripremama. Mnogi igrači otišli su ovog ljeta i još petorica ove zime (Božović, Ivanović, Pajović, golman Đurović i Bigović). Ako se tome doda da su četvorica trenera vodila ekipu ove sezone (Hadžiosmanović nekolio dana!), da je za igrače koji su zaduženi za golove Džanovića i Jovančova, sezona, zbog povreda, završena i da se još nije oporavio od povrede najbolji igrač u prošloj sezoni Кalačević, onda je logično da je na trenutnoj tabeli Mornar posljednji sa 12 bodova i gol razlikom minus 26.

- Svi smo mi u klubu prolazni, samo je Mornar vječan, u bilo kojoj ligi da igra. To moramo da imamo na umu svi koji volimo plave boje Mornara i da se u skladu s tim ponašamo. Nadamo se da su pehovi za nama i da ćemo početi da pobjeđujemo – zaključio je Vukićević.

U narednom, 26. kolu, 30. marta, Mornar gostuje Zeti na stadionu Trešnjica u Golubovcima.