Fudbal

Očekuje nas burna zima u FK Mornar

by Nemanja Janković | 10:12:2015 | 12:49:33

Zavjesa na prvoligaški fudbal u našoj zemlji je spuštena. Pa i na onaj barski. Slijedi zimska pauza, koja po navici donosi i svođenje računa.
 
Makar kada je bodovni saldo u pitanju, Barani sve osvojene bodove mogu izbrojati na prste dvije ruke. Skromnih sedam bodova ne predstavljaju nikakvu zalihu, a najlošija sezona u istoriji kluba koji je na pragu skoro jednog vijeka postojanja, ne najavljuje mirno i berićetno proljeće.
 
Za razliku od nekih drugih klubova, koji će se naći na zasluženoj pauzi, FK “Mornar”, barem prema najavama, čeka burna zima, prepuna važnih odluka . Uz slab rezultat, nedisciplina je bila jedno od glavnih obilježja ekipe koja je imala bitno drugačije ambicije.
 
Odgovornost je na sebe preuzeo onaj koji je uvijek prvi na udaru - šef stručnog štaba Rudolf Roki Marčić.
“Kompletnu odgovornost preuzimam na sebe, jer sam ja taj koji je ovaj klub preuzeo. Naravno da niko ne može biti zadovoljan rezultatima, naročito ne navijači. Ali, na skroman bodovni saldo je uticalo mnogo faktora. U nekoliko duela, naročito u mečevima sa “Iskrom”, “Bokeljom” i “Dečićem” nismo zaslužili loše rezultate. U mnogim mečevima smo bodove gubili u nadoknadi vremena.

 
Međutim, sve ovo nije opravdanje. Čekaju nas na proljeće po dva duela sa direktnim rivalima, i uz pojačan igrački kadar, a ostanak nekih od ključnih igrača - sve je moguće. Što se moje budućnosti tiče, naravno da ću obaviti razgovor sa čelnim ljudima kluba i zajedno ćemo donijeti odluku” - ostao je zagonetan trener barskog prvoligaša.
 
Iz izvora bliskih klubu saznajemo da su nakon završetka sezone nezadovoljni ostvarenem rezultatom, i da će se mnoge bitne odluke donijeti u narednim danima. Naime, prema našim informacijama, sa velikim brojem igrača će sporazumno biti raskinuti ugovori, baš kao i sa  određenim brojem trenera. Kako su istakli iz kluba, akcenat će vjerovatno biti stavljen na domaće snage, koje bi uz par transfera, ali i nekoliko igrača iz omladinskog pogona, trebalo da predstavljaju okosnicu u narednoj polusezoni. Vjerovatno i po cijenu rezultata.
 
U svakom slučaju, vidjećemo šta nam donosi zimska pauza. Jer je za razliku od nekih prethodnih sezona, kada smo se samo pribojavali konačnog epiloga, makar na papiru i baraž sada predaleko.