Fudbal

Prekinuli štrajk na nagovor Novakovića i Radončića

| 10:12:2015 | 13:11:27

Štrajk fudbalera “Mornara” i bojkot revanš utakmice četvrtfinala kupa sa “Lovćenom” na domaćem terenu, podigli su dosta prašine u fudbalskom Baru. 
 
Ali, izgleda da stvari ulaze u mirniju fazu. Izabranici Rudolfa Marčića danas su trenirali u “balonu”, a sjutra će izaći na pomoćni teren Sportsko-rekreativnog centra “Topolica“.
 
Imaju namjeru da, kako kažu, u najboljem sastavu, puni energije i motivisani, izađu na megdan “Petrovcu”, u subotu na “Topolici”, bez obzira što im, makar do juče, nisu isplaćena zaostala dugovanja.
 
Inicijativa da se prekine sa obustavom rada potekla je od najstarijih prvotimaca MitraNovakovića i Dženana Radončića.
 
“Ovo su teški dani za barski fudbal i ‘Mornar’ koji je iznad svih nas. Tužno je bilo gledati meč sa ‘Lovćenom’ i razočaranu publiku, iako su naši nasljednici dobrom igrom i borbenošću osvijetlali obraz, a nisu imali ni adekvatnu opremu. Jer, jesenja sezona u Omladinskoj ligi je završena i nisu se nadali da će morati ponovo na teren, a kamoli da će igrati utakmicu Kupa sa seniorima ‘Lovćena’. Odlučili smo da kao najstariji prvotimci razgovaramo s mlađim saigračima kako bismo prekinuli štrajk. Svi su spremni da daju sve od sebe i da u preostala dva kola popravimo bodovni saldo i sa mnogo više optimizma uđemo u nastavak sezone. Očekujemo da će nas barska publika podržati kao nikad u posljednje vrijeme i da ćemo srušiti komšijski ‘Petrovac’. Uvjereni smo da za to imamo kvalitet, a motiv nam je, u ovom trenutku, veliki kao Rumija", kazao je Mitar Novaković, bivši reprezentativac Crne Gore.
 
“Mornar” je posljednji na tabeli Telekom 1. CFL nakon 15 odigranih kola, sa svega šest osvojenih bodova.