Fudbal

Dodijeljene Zlatne plakete FSO

by Nemanja Janković | 11:12:2015 | 21:49:30

Šestu godinu zaredom, u organizaciji Fudbalskog saveza Opštine Bar, i učešće velikog broja sponzora, i uz tehničku pomoć Opštine Bar, danas je u velikoj sali SO Bar upriličena svečana akademija dodijele Zlatnih plaketa za zaslužne fudbalske radnike našeg grada.

 
Prisutnim gostima se obratio predsjednik FSO Bar, profesor Vasilije Milošević, istakavši da su, i pored svih poteškoća, i situacije koja je ove sezone loša za naš fudbal, uspjeli da uz pomoć brojnih prijatelja održe ovu lijepu tradiciju čiji je osnovni cilj da se na simboličan način oda priznanje svima koji su uložili sebe u razvoj fudbalskog sporta, u gradu u kojem se fudbal aktivno igra od 1921. godine.
 
“Ovo je jedinstvena prilika da se svi zajedno prisjetimo svih onih koji su dali svojevrstan pečat u razvoju ove fudbalske igre. Nezavisno od toga jesu li u pitanju fudbaleri, treneri, sekretari, sudije, novinari, vozači, predsjednici klubova... Svako od njih je imao svoju ulogu, a mi imamo misiju i prema onima koji su sa nama, još uvijek aktivni, ali i onima koji su nas prerano napustili”, istakao je Milošević.


Nakon podsjećanja na prethodne laureate, ovogodišnju odluku da se dodjeli 21 Zlatna plaketa, u ime Komisije koja je ove godine imala čak 15 članova, obrazložio je predsjednik - profesor Milo Vukčević.

“Odluka nije bila laka, tim prije što smo imali veliki broj kandidata, a sužen izbor. Ipak, i pored nekih preglasavanja, većinu odluka smo donijeli jednoglasno. Nagrađenima čestitatam, a siguran sam da će u godinama koje dolaze svi ostali kandidati naći svoje mjesto među nagrađenim laureatima” - rekao je Vukčević, između ostalog.

Komisiju za dodjelu priznanja su, pored Predsjednika Mila Vukčevića, činili sekretar mr Miodrag Banović i članovi Danilo Mijović, Rade Perović, Omer Vuković, Aleksandar Cvetinović, Stanko Ratković, prof.  Aleksandar Milić, Tomica Milanović, Đedo Begzić, Petar Perović, Branko Bujić, Nikola Stanišić, Milorad Vujošević i Petar Nikezić.

Zlatne plakete za 2015. godinu, uz obrazloženje Komisije za svakog pojedinačno, osvojili su: Predrag Petranović, Momir Božović, Borislav Mujo Lalević, Milan Ćalasan, Milorad Vujošević, Mitar Miko Novaković, Dino Karađuzović, Skender Kendi Bišević, Slobodan Bidžo Đinđinović i Nenad Neno Vučković.
 
Posthumne plakete za doprinos razvoju fudbala pripale su: Miodragu Mikiju Raičeviću, Branku Vukiću, Mahmudu Alkoviću, Vladanu Stajoviću, Nikoli Bogdanoviću, Srđanu Seniću i Draganu Božoviću. Članovi porodice su u emotivnim obraćanjima istakli veliku zahvalnost organizatorima na ovom lijepom gestu i načinu da se od zaborava otrgnu velika imena fudbalske igre u Baru.

Laureat u kategoriji “fudbalski sudija” je Branko Đukić, bivši dugogodišnji crnogorski arbitar. U kategoriji kompanija koje pomažu razvoju sporta u Baru nagrađeni su špedicija “Atlantšped” i Foto studio “Petović”, a od sportskih novinara ove godine posthumno bivši novinar Radio Bara i “Barskih novina” i dopisnik RTCG Božidar Božo Pavlović.