Fudbal

Polumaraton Taygetos za kraj godine Dragane Čejović

By Željko Milović | 22:12:2015 | 23:19:01

Polumaratonskom trkom na planini Taygetos, koju je pretrčala za tri sata i 38 minuta, maratonka iz Bara nastanjena u Grčkoj Dragana Čejović uspješno je završila takmičarsku sezonu u kojoj je ostvarila veliki uspjeh, postavši prva Crnogorka koja je istrčala Atinski maraton.

“Poslije Atinskog maratona u novembru, učestvovala sam na još tri planinske trke van Atine i uspjela da odem i sa mojim planinarskim društvom na planinu Erimanthos. Trčala sam i u podnožju Olimpa, u kanjonu Enipeas. Počelo je u martu, kada je bilo ‘vatreno krštenje’ u vidu moje prve trke dužine 16km, pa u aprilu u selu Metsovo na sjeveru Grčke trka 18km, zatim na planini Ziria - 33km u maju... Uslijedio je pokušaj da ‘probam snagu i izdržljivost’ na prvom planinskom maratonu u julu na masivu Zagora na sjeveru Grčke, pa u oktobru na trci Paranesti Path na planini Rodopi, da bi stigao i Maraton u Atini, što je za moje noge bio veliki preokret poslije trčanja na planinskom terenu”, rekapitulirala je trkačku godinu za Bar Info Dragana Čejović.

Ona kaže da je ljepota ovog sporta, to što na kraju “ostaju prijateljstva, lijepe slike i uspomene na sve to”.
 
“Učestvujući na svim ovim trkama i odlazeći van Atine, imala sam prilike da upoznam predivna sela, gostoprimljive domaćine koji sa ukusnom tradicionalnom hranom pokušavaju da nam ‘daju’ potrebnu energiju itekako potrebnu za trčanje, strasne volontere bez kojih se nijedna trka ne bi mogla održati i divne sportiste, i profesionalce i amatere, sa kojima, i u toku trke, uvijek možeš da naučiš nešto novo i osjećaš sigurnost kada si na planini. Znaš, ako ti se bilo što na trci desi, nećeš biti sam. Sretna sam što sam dio svega toga, ali i što je tu moj muž Kostas, koji bez obzira što ne trči, sa svojim fotografskim aparatom dio je svih nas sportista”, zaključuje Čejović.