Fudbal

Libero osvojio veliki Novogodišnji turnir

By Željko Milović | 28:12:2015 | 12:18:39

Ekipa barske Škole fudbala "Libero“ apsolutni je pobjednik velikog Novogodišnjeg turnira "Petrovac 2015“, koji je danas održan u ovom gradiću, uz učešće osam ekipa iz Bara, Tivta, Petrovca, Grblja, Podgorice (po jedan tim), te Budve i Nikšića (po dva tima).
 
Timovi su bili podijeljeni u dvije grupe po četiri, a prva dva plasirana su činila polufinalne parove.
 

U grupi su barski dječaci ubjedljivo savladali vršnjake iz Budve 5:1, Petrovca 9:2 i Nikšića 8:1.
 
U polufinalu ih je čekala jedina iole ozbiljnija prepreka – podmladak tivatskog "Arsenala“, ali je, nakon niza neiskorištenih šansi i kazne koja je uslijedila u vidu izjednačenja i kratkotrajne dominacije Tivćana, proradio napadački tandem Luka Vukotić – Andro Janković, što je rezultiralo sa četiri gola ovog drugog u mreži protivnika – ukupno 5:1.
 

Lakše nego što konačan rezultat pokazuje, "Libero“ je savladao u finalu podgorički "Bernabeu“. Iako je skor bio "samo“ 2:1, čitavih 20 minuta su se igrale "viktorije“ pred golom tima iz glavnog grada, a njihov jedini pogodak postignut je iz slobodnog udarca sa pola terena. Najefikasniji igrač "Libera“ tokom svih pet utakmica bio je Luka Dacić sa 9 golova.
 
Za najboljeg golmana turnira proglašen je Balša Mijatović, a za najboljeg igrača Nemanja Mitrović (oba iz "Libera“), te su tako tri pehara otišla u ruke kluba trenera Olivera Merdovića.