Fudbal

Godina u znaku Jovetića, Šćepanovića i Marića

by Ilija Kovačević | 28:12:2015 | 22:57:04

Fudbaler Intera Stevan Jovetić izabran je za najboljeg crnogorskog fudbalera u 2015. godini. Napadač crnogorske reprezentacije dobio je najviše glasova u tadicionalnoj novogodišnjoj anketi trenera i kapitena klubova Telekom 1.CFL i iza sebe ostavio prošlogodišnjeg dobitnika Marka Bašu i Stefana Savića.
 
- Izuzetno mi je žao što nisam u mogućnosti da prisustvujem ceremoniji. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam izabran za najboljeg crnogorskog igrača u 2015. godini. Trudiću se da to opravdam i naredne godine - poručio je Jovetića iz dalekog Katara gdje milanski klub trenutno boravi na zimskim pripremama.
 
U konkurenciji igrača koji nastupaju u Telekom 1.CFL najviše glasova sakupio je vezista Mladosti Marko Šćepanović (76), kojem u leđa gleda tander Rudara Draško Božović (52) - Nedeljko Vlahović (27). Popularni Šćepo nije sakrvao emocije na zalasku najuspješnije godine u životu.
 
- Hvala svim trenerima i kolegama koje su glasale za mene. Ponosan sam na ovo priznanje, sigurno najveće koje sam dobio u dosadašnjoj karijeri. Ne bih danas bio ovdje da nisam uz sebe imao svoje sjajne saigrače iz Mladosti, a takođe dugujem zahvalnost i dvojici trenera sa kojima sam radio ove godine, Aleksandru Nedoviću i Nikoli-Pecu Rakojeviću. Mislim da sam u 2015. godini u kontinuitetu pružao dobre partije, a i na privatnom planu su mi se desile dvije predivne stvari - oženio sam se i dobio ćerku. Zaista mogu reći da je 2015. bila moja godina u svakom pogledu - rekao je Šćepanović, kojem je trofej uručio predsjednik FSCG Dejan Savićević.
 
U konkurenciji trenera titulu najuspješnijeg odnio je strateg pljevaljskog Rudara Mirko Marić. On je dobio 45 bodova, 12 više od Aleksandra Nedovića iz Sutjeske. Treće mjesto pripalo je strategu Petrovca Miloradu Malovraziću koji je sakupio 17 bodova. Treneri su nagrade primili iz ruku selektora mlade reprezentacije Crne Gore Mojaša Radonjića.
 
- Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene. Zahvaljujem se i mom klubu, naročito upravnom odboru na velikoj podršci, mojim igračima, saradnicima i porodici. Želim svima puno sreće i uspjeha u narednoj godini - rekao je šef struke aktuelnog šampiona Crne Gore.
 
Na današnjoj svečanosti su nagrađeni i najperspektivniji igrači Crne Gore u izboru Komisije za omladinski fudbal FSCG. U konkurenciji igrača rođenih 1998. godine laskavo prizanje je dobio vezista Dečića Alija Krnić, u generaciji 1997. nagrađen je napadač Ujpešta Mihailo Perović, dok je napadač Zete Filip Kukuličić najperspektivniji igrač generacije '96.