Fudbal

Mornar kreće u misiju opstanka

by Nemanja Janković | 14:01:2016 | 11:19:18

Nakon pauze u šampionatu, Barani sjutra zvanično kreću u pripreme za nastavak takmičenja u Telekom fudbalskoj ligi. Prema informacijama sa kojima raspolažemo, šef stručnog štaba Rudolf Marčić sinoć je obavio razgovor sa prvim čovjekom kluba, Dr Zoranom Srzentićem, o svim planovima i smjernicama za predstojeću polusezonu. Cilj je opstanak u eliti, a uz veliki broj igrača koji su napustili klub, cilj neće biti lako ostvarljiv..
 
„Ne čeka nas lak posao, ali ja vjerujem da možemo osigurati opstanak. Prema nekoj mojoj evidenciji, čak 12 ili 13 fudbalera je napustilo ili će napustiti klub. I nisam iznenađen. Osim možda za tri igrača. O imenima zaista ne volim da govorim, ali malo iznenađenje za mene predstavlja najava odlaska Graovca, Vojvodića i Kalezića. Za ostale, takav epilog je bio očekivan. Možda će i ovaj spisak biti manji, kada se situacija oko stranaca iskristališe u narednom periodu.Zahvalili smo se na saradnji i nekim starijim fudbalerima. Vrijeme je za nove snage“- rekao je u dahu Marčić.
 
A te nove snage činiće iskusni i provjereni igrači. Baš oni koji su neophodni u grčevitoj borbi za opstanak. Iako su dva imena praktično već poznata, trener Barana nije još uvijek htio da otkriva nove adute. Bar ne do sjutrašnje prozivke i prvog ozbiljnijeg okupljanja u ponedjeljak...
 
„U pravu ste. Dvojica provjerenih igrača su već na pragu Mornara. Radi se o golmanu i kvalitetnom veznom fudbaleru. Dogovorio sam sa predsjednikom kluba strategiju u kojoj je osnovni cilj dovođenje šest ili sedam kvalitetnih fudbalera. Uz naravno oslanjanje na domaće snage. Nama je cilj opstanak u eliti, a taj cilj je jedino ostvarljiv uz fudbalere koji u svojim nogama imaju prvoligaško iskustvo. I to će nam biti osnovna polazna osnova u dovođenju pojačanja. Pojačanja koja to ne smiju biti samo na papiru“- jasan je Marčić.
 
Kompletan trenažni proces „Mornar“ će odraditi u Baru. U planu je održavanje minimalno jednog treninga dnevno, uz odigravanje sedam kvalitetnih provjera. Prema određenim informacijama početkom februara bi u Baru trebalo da bude organizovan i jak turnir, na kojem će domaćin uzeti učešće. U cilju poboljšanja fizičke spreme svih igrača, klub ozbiljno razmišlja i o dovođenju kvalitetnog kondicionog trenera.Prozivka će biti obavljena sjutra od 13,30 h na stadionu "Topolica". Brzo će biti jasno šta čeka navijače Mornara na proljeće....