Fudbal

Startovali fudbaleri Mornara

by Nemanja Janković | 15:01:2016 | 17:53:45

Počinje borba za baraž
 
Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Mornar, Rudolf Marčić, izvršio je juče prozivku fudbalera i time ozvaničio početak priprema za drugi dio šampionata.

Na prvom okupljanju pojavila su se 23 fudbalera. Među novajlijama je bio i Nemanja Popović, koji je prošle godine igrao za Velež (BiH), a prije toga je bio dugogodišnji golman Petrovca i Mogrena. Takođe, i Ivan Smolović, bivši igrač Mornara, koji je prošlu godinu igrao u Češkoj, kao i Nemanja Ćosović, koji će ostati na probi. Prvom timu su priključeni i omladinci Stefan Stojnić, Arsenije Darmanović, Nikola Đukić, Nikola Pejanović.

Fudbalere je pred prvi trening pozdravio potpredsjednik kluba Dušan Raičević, i predočio im očekivanja Uprave i ciljeve kluba u narednoj sezoni.

- Drago mi je što vidim da su neki igrači i dalje među nama. Zadatak opstanka u ligi jeste težak, ali da ne mislimo da se to može odraditi ne bi ni bili ovdje. Uprava će odgovoriti svim obavezama, a od vas se očekuju rezultati. Ako neko od igrača ima ozbiljnu ponudu za odlazak u inostranstvo nećemo stajati na put. Drago mi je što se u našim redovima pojavio i golman Popović, sa kojim smo i pred početak prvenstva imali kontakt, ali tada nismo našli zajednički jezik. Želimo puno sreće i treneru Marčiću. Imaće, kao i do sada, puno autonomije u radu, i niko mu se neće miješati u posao - rekao je Raičević.

Početku priprema prethodio je sastanak sa predsjednikom kluba dr Zoranom Srzentićem, gdje je razgovarano o planovima i mogućnostima za predstojeću polusezonu. On se složio da se angažuje par provjerenih igrača, a sve u cilju opstanka u eliti kroz baraž.

Klub je u pauzi napustilo desetak igrača.

- Prema mojoj evidenciji, desetak igrača je napustilo ili će napustiti klub. Sa određenim igračima nismo bili zadovoljni, a drugima nismo mogli da izađemo u susret zbog velikih potraživanja koja su imali. S obzirom na ono što se izdešavalo u prvom dijelu takmičenja, takav epilog je bio očekivan. To je politika i odluka kluba, i ona se mora poštovati. Ostajemo zahvalni starijim igračima, ali
smo riješeni da se oslonimo na mlađe igrače i par pojačanja - kaže Marčić, naglašavajući da predstoji težak posao, ali da vjeruje da se može osigurati opstanak.
 
Mornar će kompletan trenažni proces odraditi u Baru. U planu je održavanje minimalno jednog treninga dnevno, uz odigravanje sedam kvalitetnih provjera. Početkom februara bi u Baru trebalo da bude organizovan i jak turnir, na kojem će domaćin uzeti učešće. Trener Marčić razmišlja da, u cilju bolje fizičke pripremljenosti svih igrača, klub angažuje jednog kvalitetnog kondicionog trenera.
 
Pojačanja uskoro
 
U Mornaru se pojačanja tek očekuju. Razgovarano je sa nekoliko kvalitetnih igrača, a na probi će biti i još par igrača iz Podgorice. Ekipa je prvi dio prvenstva završila na 12. mjestu, sa 7 bodova, a prve dvije utakmice u nastavku šampionata, koji počinje 23. februara, igraće na "Topolici" protiv Mladosti i Budućnosti.