Fudbal

Neka druga pjesma na Topolici

by Milan Vujovic | 25:02:2016 | 20:32:50


Protiv vodeće ekipe Mladosti, koja je do meča na Topolici nanizala devet uzastopnih trijumfa, Mornar je ostvario drugu pobjedu u prvenstvu, prvu na svom terenu. Savladao je i Zetu u Golubovcima 2:1, u 15. kolu, 20. novembra prošle godine i to je, uz četiri nerješene igre, bilo sve što su Barani ostvarili u jesenjem dijelu sezone. Prezimili su na poslednjem mjestu sa samo sedam bodova. Već poslije prvog kola u nastavku sezone dočepali su se dvocifrenog bodovnog salda. 
            Pobjeda u duelu sa liderom došla je u pravo vrijeme, pred utakmicu sa Budućnošću, takođe na Topolici. Ekipa trenera Rudolfa Marčića dobila je na samopouzdanju i meč sa tradicionalno neugodnim rivalom dočekaće sa tako neophodnim optimizmom i vjerom u sopstvene snage.
            Trener Marčić je na dan utakmice kazao za Radio Bar i naš portal da ima bolju ekipu nego jesenas, koja igra brže i homogenije i da je šteta što njegovi igrači nisu mogli bolje da se uigraju. Ali Mornar je djelovao prilično kompaktno na terenu, valjda i zbog toga što su njegovi fudbaleri bili izuzetno požrtvovani i pokretljivi. Od osmorice novajlila, šestorica su bila u takmičarskom pogonu, dok su izostali tamnoputi Bosman zbog povrede pete i Rajović koji još nije sasvim spreman.
Sve novajlije su se svidjele barskoj publici, posebno mladi defanzivac Gajević, ali i golman Popović i iskusni Nikolić, Ragipović i Đurović, kao i Tomašević koji se vratio u staro jato.

Ipak, trojica starosjedilaca obilježila su meč sa Mladošću : neuhvatljivi „poslovođa“ Benjamin Kacić kome je to bila jedna od najboljih utakmica u dresu Mornara, Stevan Marković koji je pozadi djelovao moćno u tandemu sa Gajevićem a stigao je i da zatrese protivničku mrežu i golgeter Jovan Vučinić koji nastavlja sa odličnim partijama iz jesenje sezone.
- Utakmicu sa liderom dobila je nevjerovatna želja fudbalera Mornara da ostvare trijumf. Imamo ogroman bodovni zaostatak, ali ako budemo igrali ovako i u narednim utakmicama: borbeno, brzo, tečno i efikasno, optimista sam, ostaćemo u ligi – kaže šef struke Marčić.

Ne treba ni naglašavati da za utakmicu sa ekipom Budućnosti vlada veliko interesovanje u Baru, pa se u subotu na Topolici očekuje i svih hiljadu gledalaca.