Fudbal

Kapetan barskog broda

by Arena | 29:02:2016 | 19:33:52


Jovan Vučinić protiv Mladosti i Budućnosti ,,potpisao“ senzacionalni start Mornara
 
Mornar je nakon prvog dijela sezone, u kojem je osvojio samo sedam bodova, praktično bio otpisan, ali nemoguću misiju zvanu opstanak Barani su ,,oživjeli“ za samo četiri dana, senzacionalnim pobjedama protiv timova iz vrha - Mladosti i Budućnosti. Šest bodova u mečevima gdje su bili totalni autsajderi dokaz su da na ,,Topolici“ i dalje živi nada u spas, ali i najbolja potvrda da će na proljeće Mornar biti u novom ruhu.                                                        
- Imali smo lošu polusezonu, malo osvojenih bodova, ali smo tokom pauze vrijedno trenirali, a uz kvalitetna pojačanja, bili smo odlučni da u svakoj utakmici dokažemo da nam nije mjesto na posljednjem mjestu. Dvije pobjede na startu su zaista velike, jer smo igrali protiv mnogo iskusnijih timova, a sigurno je da će nam dodatno značiti na samopouzdanju - istakao je za Arenu Jovan Vučinić, napadač Mornara.                                                                              

Kapetan barskog broda, koji je u pauzi doživio remont, definitivno je napadač Jovan Vučinić koji je golovima srušio podgoričke timove…                                                          

- Zadovoljan sam formom i učinkom na startu drugog dijela sezone, a nadam se da ću u narednim utakmicama biti još bolji. Barani su očitali lekciju jesenjem šampionu, a iako protiv Budućnosti nijesu bili na istom nivou, uspjeli su da prirede još jedno iznenađenje za maksimalan učinak na startu.                                                                                                                                                 
- Odigrali smo sjajan meč protiv Mladosti, a nakon toga iako smo znali da dolazi Budućnost, koja je pojačana Burzanovićem i Đalovićem, iskren da budem vjerovali smo da možemo napraviti još jedan dobar rezultat. Osjetilo se da smo umorni, Budućnost je bila bolja, ali smo uspjeli da iskoristimo svoju šansu - naglasio je Vučinić.                                                                      

Idealan start Mornaru nije donio gotovo ništa na tabeli - Barani su i dalje na osam bodova zaostatka za Iskrom, dok je za Lovćenom istopljen zaostatak na šest.                                        
- Gledamo sebe, a ne osvrćemo se na druge. Pred nama je još 14 utakmica, 14 finala i samo o tome razmišljamo. Idemo od utakmice do utakmice da zadržimo ovaj ritam, a ukoliko budemo na ovom nivou sigurno da nećemo morati da brinemo - podvukao je Vučinić.