Fudbal

Startovao novi šampionat Athletic Club lige

by Nemanja Janković | 04:03:2016 | 18:43:15

U novom ruhu, sa nekoliko novih ekipa, organizaciono i takmičarski bitno drugačije, startovao je novi šampionat u „Atletic“ ligi u malom fudbalu. Nakon sastanka sa predstavnicima svih učesnika dogovorena je strategija za predstojeću takmičarsku sezonu, koja će na osnovu mečeva prvog kola donijeti brojna uzbuđenja. Prošlogodišnji finalisti, ekipe „AK Šćekić“ i „Fpe“ sjajno su otvorile novu sezonu. Na startu je briljirala i ekipa „Bella Dona“. Novajlije u takmičenju, timovi „Red Star“ i „ Pizzerie Stela“ ostvarili premijerne trijumfe.
 
„Red Star“ je na otvaranju ovogodišnje lige savladao ekipu „Pizza Puba Lakys“ 11:6. Ekipa Dušana Vujovića je već na startu pokazala da posjeduje kvalitet za plej off. Od starta su krenuli agresivno, golovima Najdovskog i Rešetara stekli prednost. Uslijedio je povratak “ugostitelja“ preko Masoničića, a pitanje pobjednika odlučeno je u drugom poluvremenu nakon jos tri gola odličnog Rešetara. Šampion je već na startu pokazao da gaji ambicije za odbranu titule. Ekipa „AK Ščekić“ zasluženo je savladala „Luku Bar“ 7:1. Saša Ćurić je po navici bio na visini zadatka, a istakao se i odlični Popović. Čast “dokera“odbranio je defanzivac Marković. I vicešampion je već na početku istakao ozbiljnu kandidatutu za visoke domete. Vidno pojačana ekipa „FPE“, i to prilično dobro na svim pozicijama savladala je tim „Sutomora“ 8:5. Iako povrijeđen, Mladen Đukić je nastavio golgeterski niz iz prethodne godine sa četiri gola. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Radonjić koji je sa takođe četiri gola dokazao svoj puni potencijal. Iznenađenje ovog kola priredili su igrači novajlije, ekipe „Bella Dona“ koji su zasluženo savladali još jednog kandidata za titulu, tim „Port of Adrie“ 6:5. Iako je favorit poveo preko Perazića i Grbovića, mladi Lazarević je odigrao maestralno. Sa tri brza gola donio je poravnanje, a nedugo potom i Haverić potpuni preokret. Do kraja meča ekipa Ćućija Dibre sačuvala je prednost. I „Centro Mobil“ Pg je upisao prvi trijum, ali teže nego što se očekivalo protiv najmlađe ali poletne ekipe „Atletic club“ 5:3. Dugo se igralo zatvoreno, sa malo uzbuđenja. Tri gola Tiganja donijela su prednost „bijelima“, ali je uslijedio povratak gostiju preko Đuričkovića i Osmanovića. Sve dileme otklonio je Tiganj. U duelu kojim je završeno prvo kolo, u meču novajlija “Pizzeria Stela“ je savladala „Doktore“ 10:3. Već na poluvremenu bilo je jasno kome idu bodovi nakon čak četiri gola Elja Višnjića. Gosti su se u nastavku malo vratili u meč, ali golovi Dacića i Gurzakovića nijesu donijeli promjenu. „Doktorima“ je ovo bilo premijerno učešće i treba im vremena za uigravanje.
 
GOL KOLA MLADEN ĐUKIĆ “FAKULTET ZA POSLOVNU EKONOMIJU”
Najbolji strijelac prošlogodišnjeg izdanja je pokazao koliki je majstor. U primanju lopte oslobodio se čuvara i iz voleja zatresao mrežu golmana koji se nije ni pomjerio.
 
GOLMAN KOLA EMIL NURKOVIĆ “AUTO KUĆA ŠĆEKIĆ”
Kada odbrana dobro odradi posao, onda je na golmanu da na pravi način zaustavi pokušaje koji donose sigurne golove. Nurković je uspio u tome, sa devet odbrana zaradio je epitet koji mu pripada.
 
IGRAČ KOLA ELVIS TIGANJ “CENTRO MOBIL PG”
Majstor je u meču prepunom izazova pokazao da je jedan od najboljih igrača lige, Bilo ga je na svakom dijelu terena, u defanzivi je odradio dobar posao a sa četiri gola trasirao svom timu put ka pobjedi.