Fudbal

Nema predaje, vjerujemo u sebe!

by Arena.me | 07:03:2016 | 18:23:56


Mornar porazom od Dečića uvećao zaostatak za konkurentima
 
Mornar je u sedam dana ostvario dvije senzacionalne pobjede protiv Mladosti i Budućnosti, ali je porazom od Dečića više izgubio nego što je dobio nakon tih pobjeda. Barani su sada na sedam bodova Lovćena i čak devet od Iskre i Zete, ali iako se zaostatak uvećao, a luka spasa sve dalja, u timu sa Topolice ne gube nadu.                                                                                                                    -
- Sigurno da je ovo za nas veliki korak nazad. Pobjedama protiv Budućnosti i Mladosti dobili smo na samopouzdanju, ali nijesmo napravili značajniji pomak na tabeli, a ovim porazom jasno je da smo i dalje u teškoj poziciji. Međutim, smatram da nijesmo ništa izgubili, do kraja ima još mnogo da se igra. Sada se okrećemo predstojećim mečevima protiv direktnih konkurenata, a vjerujem da možemo da se vratimo na nivo koji smo imali u prva dva meča i samim tim da ćemo uspjeti da stignemo do cilja, odnosno do baraža - jasan je Rudolf Marčić, trener Mornara.

Barani su prva dva kola djelovali perfektno - tri gola, šest bodova, a granitna odbrana nije kapitulirala. Ipak, na Starom aerodromu Mornar nije uspio da prekine negativan niz na gostovanjima Dečiću, jer je protiv Tuzana do brejka posljednji put stigao 19. marta 2011. godine.
- Poslije dvije startne pobjede vjerovali smo da možemo napraviti pozitivan rezultat, ali baš protiv ekipe koja je sličnog kvaliteta kao i mi nijesmo mogli da stignemo do boda. Nijesmo igrali kako treba, mnogo smo solirali, pravili greške, preskakali igru i to nam se osvetilo - dodao je mladi stručnjak.

Mornar do kraja kruga ima dva derbija začelja, bolje reći dva finala - dočekuje Grbalj, a zatim gostuje Iskri, a upravo ta dva meča mogu Barane ili dovesti u još težu poziciju ili lansirati nikad bliže luci spasa.
- Gledamo samo sebe, ali sigurno da bi nam pozitivan rezultat u ta dva meča mnogo značio. Sve misli okrenute su ka tim duelima. Smatram da baš u tim mečevima možemo da najavimo povratak. Igramo još dva puta protiv Grblja, dva puta protiv Iskre, dakle tek nas očekuju izazovi - objasnio je Marčić. 

Za reakciju nema mnogo vremena, jer već za dva dana Barani će ugostiti Grbalj.

- Nema vremena ni za tugovanje, ni za odmor, već moramo pokazati da smo pravi. Pobjedom bi stekli veliko samopouzdanje pred novi derbi začelja. Vjerujem u momke i nadam se da nas poraz od Dečića neće poremetitit - podvukao je Rudolf Marčić.