Fudbal

Meč istine za Mornar

by Milan Vujovic | 08:03:2016 | 18:04:51


Poslije dvije odlične utakmice protiv Mladosti i Budućnosti na Topolici i osvojenih šest bodova, Mornar je posrnuo tamo gdje se nije očekivalo, na Starom aerodromu, na neutralnom terenu, protiv Dečića.

- Tako je to u fudbalu, savladali smo bolje ekipe od sebe, a izgubili od slabije. U prvom poluvremenu smo igrali solidno, ali nas je primljeni pogodak poremetio. U drugom dijelu nigdje nas nije bilo, igrali smo onako kako ne treba, dugim loptama smo jalovo pokušavali da izjednačimo. Ali, nema vremena za jadikovke. Već sjutra izlazimo na megdan ekipi iz donjeg doma. To je trenutak istine, da vidimo gdje smo. Ukoliko budemo igrali poletno, angažovano i hrabro kao protiv podgoričkih timova, osvojićemo bodove. Optimista sam, vjerujem u svoju ekipu, Dečić je bio samo prolazna slabost – kaže trener Mornara Rudolf Marčić.

Po njegovim riječima atmosfera u klubu je dobra, svima je u mislima samo jedan cilj – opstanak u ligi.

- Lijepo bi bilo da nas publika podrži kao protiv Budućnosti, bez obzira što je radni dan i mnogi će doći tek na drugo poluvrijeme. Utakmica sa ekipom Grblja za nas je veoma značajna, tri boda bi nas vratila na pravi kurs - ističe Marčić.

Šef struke Mornara može da računa na sve igrače, nema povrijeđenih, ni „požutjelih“, u ekipu se vraća i Japanac Šimura koji je zbog kartona izostao u duelu sa Dečićem.
 

Utakmicama 21. kola u srijedu će biti nastavljeno takmičenje u Telekom Prvoj fudbalskoj ligi Crne Gore.

Vodeća Mladost igraće u podgoričkom naselju Stari aerodrom sa Iskrom, Bokelj i Rudar sastaće se u Kotoru, dok će u Danilovgradu rivali biti Dečić i Budućnost. Petrovac će ugostiti Sutjesku, dok će se u Golubovcima sastati Zeta i Lovćen.

Sve utakmice počeće u 14 sati i 30 minuta. 

Mladost je, nakon 20. kola, prva na tabeli sa 46 bodova. Rudar je drugi sa 38, dok su po 33 boda osvojili Budućnost i Bokelj. Dečić je peti sa 29 bodova.