Fudbal

Mornar porazom od Dečića sve dalje od opstanka

by Arena.me | 23:03:2016 | 17:23:51

Ni reakcije, ni želje, ni bodova…
 
Mornar je odavno na začelju, već dugo je u debelom minusu, ali nakon drugog poraza od Dečića u samo petnaestak dana Barani su na devet bodova zaostatka 10kola prije kraja, čime je jasno da će za opstanak biti potrebno čudo. Poslije poraza u derbi začelja od Iskre, ,,mornari” su već bili u teškoj poziciji, zbog čega je trener Rudolf Marčić tada rekao:

,,Ako želimo da zadržimo nadu u spas potrebno je da protiv Dečića i Petrovca slavimo, jer sve osim toga značilo bi gotovo nemoguću misiju.”
I, od potrebne reakcije protiv Dečića nije bilo ništa, a od bodova koji su bili pod obavezno ostali su san, što znači da je barski brod pred brodolom…

- Igrači nijesu odreagovali kako smo očekivali, tako da smo loše djelovali u veoma bitnom meču - kazao je Rudolf Marčić, strateg Barana.

Mornar je protiv Iskre poražen golovima u prvom i posljednjom minutu, a protiv Dečića Barani su pali nakon golova u dvije nadoknade.

- Primili smo gol u 47. minutu i to kada smo imali igrača manje, jer se u tom trenutku Rajoviću ukazivala pomoć. To je odredilo tok meča, a iako smo u nastavku pokušavali da napravimo nešto više, nijesmo iskoristili svoje šanse. Jasno je da je sada situacija još teža, ali do kraja je u opticaju 30 bodova i ne smijemo se predavati - dodao je Marčić.
Mornar u narednom kolu dočekuje Petrovac, direktnog konkurenta za spas, jasno je da samo sa tri boda tim sa ,,Topolice” može sačuvati nadu u čudo kakvo odavno nije viđeno u crnogorskom fudbalu.

- Baš zbog toga mislim da je pauza došla u pravo vrijeme za nas, jer ćemo tokom 14 dana pokušati prije svega na psihološkom planu da se vratimo i da se spremimo za taj meč. Nevjerovatno je da na svom terenu odigramo dobro, a onda samo 50-ak kilometara dalje ne pokažemo ništa. Dečić je imao 13 bodova više od nas i prikazao mnogo veću želju i volju što me zabrinjava. Ali, sada ćemo se spremati za paklenu seriju, jer nakon Petrovca gostujemo Sutjesci, pa nam dolazi Zeta, ali igrači moraju da shvate da smo u situaciji da nemamo šta da izgubimo - podvukao je Marčić.