Fudbal

Hajduk – Arsenal, polufinale Kupa "Nikša Bućin" u Tivtu

by Ilija Kovačević | 05:04:2016 | 19:42:09


U Tivtu se u srijedu igra polufinalna utakmica fudbalskog Kupa “Nikša Bućin” između Arsenala i barskog Hajduka. Duel je zakazan za 16 sati na gradskom stadionu, a iz barskog trećeligaša su nam kazali da ukoliko otputuju u kompletnom sastavu imaju šanse na uspjeh, odnosno prolaz u finale ovog takmičenja, gdje se već plasirala Sloga iz Radovića.

Dobru atmosferu u klubu remete finansije, kojih je već u dužem periodu teško obezbijediti.                                                                

- Bukvalno smo bez centa na našem računu. Niotkuda nemamo pomoći, prijatelji kluba koji su nam izlazili u susret su već duži period sve manje u prilici da nam pomognu, tako da je zaista teška situacija, kazao je pred novo gostovanje, predsjednik FK Hajduk Vasilije Vasko Milošević.

Barski klub je prošle godine osvojio Kup “Nikše Bućina”, a u finalu su poslije penala (4:2) bili bolji od gradskog rivala Sloge iz Starog Bara. U regularnom dijelu meč je završen bez pobjednika, 0:0.


Pored FK “Mornar”, koji je ovo takmičenje osvajao tri puta, iz barske opštine su to učinila još četiri kluba: “Sloga” Stari Bar (tri puta 1994. i 2004. i 2014. godine), “Luka Bar”, “OFK Bar” i Hajduk (po dva puta – “Luka Bar” 1985. i 1987,  “OFK Bar” 2002 i 2009, te “Hajduk” koji je ovaj pehar osvajao 2011. i 2015. godine).

Memorijalno takmičenje za Kup “Nikša Bućin”, u organizaciji ranijeg Opštinskog saveza i fudbalskog saveza Područja Kotor, Međuopštinskog fudbalskog saveza Južne regije, a sada Fudbalskog saveza Južne regije sa sjedištem u Kotoru, igra se od 1956. godine.