Fudbal

Mornar slavio u Nikšiću i oživio nadu u opstanak

by Arena.me | 11:04:2016 | 20:11:16


Novo čudo Barana
 
Mornar je definitivno nepredvidiv. Barani su u drugom dijelu sezone već napravili senzacije pobjedama protiv Mladosti i Budućnosti, a kada su nakon poraza od Dečića i Iskre bili već viđeni u Drugoj ligi, uspjeli su da naprave novu senzaciju i trijumfom protiv Sutjeske kraj Bistrice ponovo ožive nadu u opstanak.

Novi heroj Mornara je Baćo Nikolić, koji je golom protiv bivšeg kluba rastužio ,,svoje”, a na ,,Topolici” vratio osmjehe, jer je barski fudbalski brod, iako je bio gotovo nasukan ponovo zaplovio...                                                      

- Devet kola prije kraja, 27 bodova u opticaju, mi u gotovo nemogućoj poziciji, ali nijesmo željeli da se predamo i u Nikšić odemo turistički. Bili smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo, znali da samo pobjedom možemo sačuvati nadu u spas, a sa druge strane nijesmo imali šta da izgubimo. Tako smo i nastupili, otvoreno, bez nekog velikog respekta prema rivalu. Dobro smo ih analizirali i mislim da smo zasluženo slavili - kazao je Baćo Nikolić, junak meča kraj Bistrice. Iskusni ofanzivac pogodio je za nadu Mornara da može do baraža, a istovremeno matični klub gotovo otpisao iz borbe za Evropu.

- Drago mi je da sam uspio da donesem pobjedu svom timu i ostavim nadu u spas, a posebno mi je zadovoljstvo što sam nakon utakmice pozdravljen aplauzom od istinskih navijača Sutjeske, jer to su moji sugrađani koji očigledno nijesu zaboravili koliko sam se trudio u tom klubu. Sutjeska je u srcu, to je jedan od naših najvećih klubova, ali to je profesionalizam, a jasno je da Nikšićanima želim sve najbolje - dodao je nekadašnji vezista Mladosti iz Velike Obarske, Lovćena, Petrovca, Borca iz Čačka, Grbalja, Šerifa i Fljamurtarija.

Mornar sada, na osam kola prije kraja, je na šest bodova zaostatka u odnosu na Lovćen i Zetu, a ima sedam poena manje od Petrovca, Iskre i Grblja, a s obzirom da upravo prvi šampion Crne Gore narednog vikenda stiže u Bar, jasno je da ,,mornari” mogu biti nikad bliže konkurentima.

 - Naredno kolo može mnogo toga da odredi. Znamo da bi pobjedom nad Zetom uspjeli da stignemo konkurente, tim prije što će svi imati težak posao u narednom kolu, ali prije svega moramo gledati sebe, jer od sebe zavisimo. Pobjedom nad Zetom uspjeh u Nikšiću bi dobio na značaju, a tada bi definitivno bili u igri za baraž - podvukao je Nikolić.