Fudbal

U polufinalu Kup-a FSCG na nivou regije Hajduk igra u Tivtu

by Ilija Kovačević | 19:04:2016 | 19:38:17


Za razliku od starobarske Sloge koja se direktno plasirala voljom žrijeba u 1/16 finala Kupa FSCG poslije trijumfa nad ulcinjskim Otrant-Olimpikom, drugi fudbalski klub iz Bara, sastav Hajduka takođe član popularne “beton lige” će do glavne runde Kupa FSCG sa teritorije Južne regije morati da odigra još jedno kolo. Barani su u srijedu od 16 sati gosti Arsenala u Tivtu. Do ove godine pobjednik takmičenja za Kup “Nikše Bućina” kao i finalista su imali prolaz u završnicu Kup-a FSCG  a od ove godine su to dva odvojena takmičenja, što svakako iziskuje velike finansijske troškove naročito za FK Hajduk koji od početka sezone kuburi sa novcem.

- Eventualnim uspjehom protiv Tivćana i ulaskom u finale stekli bi pravo igranja među 32 kluba za Kup FSCG narednog avgusta. Momci su orni i voljni iako smo u više nego teškoj finansijskoj situaciju. Zaista bi bilo žalosno da se ovaj mali ali uzoran sportski kolektiv „ugasi“ zbog par hiljada eura koliko je potrebno za sezonu. Novca nema, iz sopstvenih džepova odnosno sredstava finansiramo putovanja na utakmice ali i još skuplja domaćinstva. I pored toga za Tivat putujemo bez bijele zastave. Naime, narednog vikenda naš rival u Kupu sastav Arsenala igra sa ulcinjskim Otrant-Olimpikom presudnu prvenstvenu utakmicu kojom bi se domogli kvalifikacija za ulazak u Drugu fudbalsku ligu i sigurno je da će Tivćani sve snage usmjeriti ka tom cilju, što je možda i naša šansa da pokušamo da dođemo do pobjede, odsnosno našeg cilja, kaže Rade Lemajić, fudbaler ligaša sa „Topolice“ i dodaje ;


- Nadam se da ćemo ponovo u avgustu moći da ugostimo neku od prvoligaških ekipa, kao što smo već igrali nekoliko puta protiv Mornara, te nekadašnjih šampiona Rudara i Mogrena ili jakog bjelopoljskog Jedinstva što je bio slučaj na početku ove sezone. Utakmica sa Bjelopoljcima je bio istinski spektakl za naš klub i navijače, jer se nijesmo ni prethodonog avgusta, a ni ranijih sezona za Kup FSCG obrukali, već naprotiv. Bili smo tvrd orah za sve rivale, a ukoliko u Tivtu slavimo biće to nova prilika da igramo protiv crnogorskih fudbvalskih velikana Budućnosti, Sutjeske, Rudara, kazao je za naš portal fudbaler Hajduka Rade Lamajić.

Utakmica Arsenal – Hajduk igra se u srijedu na stadionu „Veliki park“ u Tivtu, a početak je zakazan za 16 sati.