Fudbal

Mornar dočekuje Grbalj, Marko Đurović : Veći motiv naš adut

by Arena /Pobjeda.me | 20:05:2016 | 20:09:30


Mornar iz kola u kolo ,,figurira“ tako da ili je otpisan ili se vraća u trku za opstanak. Ipak, Barani su pobjedom u Pljevljima protiv Rudara totalno ,,zamutili“ donji dio tabele, zadržali šanse da mogu izbjeći direktno ispadanje, ali iako ne zavise samo od sebe, izabranici trenera Zorana Mijovića, novim pozitivnim rezultatom u subotu protiv Grblja, žele da pokažu da zaista ne zaslužuju prvoligaški ,,fenjer“.

- Razmišljamo samo o pobjedi, čime bi ostali u trci za opstanak. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, tako da moramo jurišati na pobjedu - kazao je Marko Đurović, napadač Mornara. U dosadašnjem dijelu sezone oba tima iskoristila su prednost domaćeg terena - Grbalj je u Radanovićima slavio 2:1, dok je Mornar na svom terenu ostvario minimalac (1:0), a treći međusobni okršaj biće specifičan. Grbalj je rasterećen, jer je i teoretski osigurao opstanak bez baraža, dok su Mornaru bodovi neophodni kako bi sačuvao nadu u spas do posljednjeg kola.       

- Mislim da je naš motiv zapravo naš adut. Grbalj je rasterećen i sigurno da neće biti lako, jer smo mi pod ogromnim pritiskom i imperativom, tako da smo u vrlo specifičnoj situaciji. Ali, vjerujem da ćemo potvrditi dobru formu, a iako nam ni pobjeda ne garantuje spas, nećemo razmišljati o konkurentima, već moramo odraditi naš dio posla, tako da smo fokusirani samo na Grbljane - naglasio je Đurović.

Fudbaleri Grblja ostvarili su zacrtani cilj - osigurali su opstanak bez baraža, pa u Bar odlaze kao na prijatan izlet. Naravno, obaveza je da takmičarski angažovano odigrajuv meč sa Mornarom, koji se i dalje grčevito bori za ostanak. Za utakmicu u Baru trener Miljan Radović neće moći da računa na omladinskog reprezentativca Dragana Grivića, koji će propustiti meč sa Mornarom zbog žutih kartona.

- Uvijek su utakmice sa Mornarom uzbudljive i rezultatski neizvjesne. Pokušaćemo da potvrdimo dobru foru iz prethodnih utakmica i eventualno popravimo plasman, mada smo svjesni da Mornaru gori pod nogama i da će jurišati na pobjedu. Možda je baš u tome naša prilika - kazao je kapiten Grblja Milan Carević.

Utakmica Mornar - Grbalj na programu je u subotu od 17,30h na glavnom terenu SRC "Topolica".