Fudbal

In memoriam: Dragutin Spasojević

| 22:05:2016 | 19:13:58


Proslavljeni crnogorski fudbalski trener Dragutin Spasojević preminuo je danas u 83. godini života.

Spasojević je rođen 15. februara 1934. godine u Nikšiću. Ostavio neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenskog i crnogorskog fudbala.

Decenijama je uspješno radio u Budućnosti, Sutjesci, GOŠK-u, Radu, Boru, Spartaku i brojnim drugim klubovima, a najveći uspjeh ostvario je 1978. godine kada je sa Rijekom osvojio Kup SFR Jugoslavije.

Bio je veliki prijatelj fudbalskih radnika iz Bara, odnosno klubova i trenera iz našeg grada. Bio je čest gost na utakmicama FK Mornar kao i ostalih klubova iz naše opštine, što kroz republičku i regionalnu ligu, odnosno drugu i prvu ligu.

Posebno prijateljstvo je imao i izgrađivao ga sa našim sugrađanima i fudbalskim radnicima koji su ostavili dubok trag u barskom fudbalu Svetozarom Vujovićem i pokojnim Danilom Danom Delibašićem i uvijek bio kako su oni voljeli da istaknu u službi FK Mornar.


Spasojević je bio dugogodišnji predsjednik Udruženja fudbalskih trenera Crne Gore, a posljednjih godina bio je predsjednik stručnog vijeća Centra za edukaciju trenera FSCG.

Iza sebe je ostavio suprugu Lepu i tri sina, Iliju, Krsta i Mirka. Ilija i Mirko su uspješni fudbaleri sa internacionalnim karijerama. Sin Ilija je juče u poslednjem kolu malezijskog šampionata postigao tri gola, a nedugo nakon utakmice saznao za očevu smrt.

Sahrana Dragutina Spasojevića biće obavljena u utorak u Nikšiću.