Fudbal

„Sokoli“ trenirali u Beleku

by FSCG | 27:05:2016 | 19:06:58


Seniorska reprezentacija Crne Gore doputovala je danas u 13 časova po lokalnom vremenu u Belek, predgrađe Antalije, grada u kojem će u nedjelju od 20.45 časova na Antalilja areni odmjeriti snage sa najboljom selekcijom Turske.
 
Nakon dvočasovnog leta od Podgorice i smještaja u hotel „Kaya Palazzo“ izabranici Ljubiše Tumbakovića odradili su prvi od dva planirana treninga u Turskoj prije duela sa domaćom selekcijom. U ljetovalište čuveno po sportskom turizmu doputovalo je 27 crnogorskih fudbalera – pored ranije otipisanih Vučinića, Jovetića, Bakića, Nikolića, Rodića, Boljevića i Grbića za duel sa izabranicima Fatiha Terima nedostajaće i Marko Baša koji se nije oporavio od povrede.
 
„Sokoli“ su od 19 časova po lokalnom vremenu trenirali na jednom od nekoliko terena koji se nalaze u sklopu hotela „Kaya Palazzo“, nakon čega je o očekivanjima pred duel sa Turskom govorio Marko Simić. Iskusni defanzivac, koji već tri i po godine brani boje Kajzerija, dobro poznaje većinu igrača iz redova narednog protivnika naše selekcije.
 
- Tri i po godine sam u Turskoj, igrao sam sa većinom igrača koji igraju za reprezentaciju. Očekuje nas veoma ozbiljan rival, ekipa koja predstavlja spoj mladosti i iskustva. Kvalitetna reprezentacija sačinjena od igrača od kojih većina igra u domaćem prvenstvu, koje je svake godine na sve većem nivou. To svkakao utiče da igrači koji igraju za reprezentaciju sve više napreduju. Očekuje nas tešjka utakmica i veoma ozbiljan protivnik. U Turskoj je atmosfera odlična, na svakoj prvenstvenoj utakmici je tako. Oni osam godina nisu izborili plasman na veliko takmičenje i očekujem pun stadion u nedjelju i sjajnu atmosferu, rekao je defanzivac naše selekcije.
 
Prema Simiću kolektivna igra je najveći kvalitet narednog protivnika.
 
- Mislim da Turska ima dosta kvalitetnih igrača i ne može se reći koji će nas pojedinac najviše ugroziti. Ponavljam,  igramo protiv kvalitetne reprezentacije i od svakog igrača prijeti podjednaka opasnost.

 
Defanzivac Kajzerija vjeruje da selekcija polako ide ka cilju koji je postavio selektor Tumbaković.
 
- Okupljanja koja imamo i koja traju sedam dana predstavljaju veoma kratko vrijeme da bi se postigao neki veliki napredak. Ipak, vjerujem da napredujemo i idemo ka tome što selektor traži od nas i da ćemo na svakom sljedećem okupljanju biti sve bliži cilju. Imamo dosta mladih igrača, novih igrača koji pokušavaju da se nametnu selektoru, da izbore svoje mjesto u reprezentaciji. Mislim da to rade na dobar način i vjerujem da će selektor biti na mukama da odabere ekipu za utakmicu, kaže centralni defanzivac naše selekcije. 
 
Simić smatra da upravo mladost može donijeti prevagu u utakmici koja se igra u nedjelju.
 
- Mladi igrači koji su željni dokazivanja, koji hoće da isplivaju u svijetu fudbala, da naprave ime i da na neki način budu poznati, daće svoj maksimum da ostvare to što su zamislili. To može da bude veliki plus za njih, igraće rasterećenije i mogu da pokažu dosta toga.
 
Posljednji trening uoči prijateljskog meča sa Turskom naša selekcija odradiće u subotu, 28. maja na stadionu Antalija arena sa početkom u 19.00 časova po lokalnom vremenu. Pola sata prije početka treninga selektor Ljubiša Tumbaković održaće konferenciju za novinare.