Fudbal

Jovan Vučinić od danas fudbaler Bokelja

by Arena.me | 09:06:2016 | 21:50:32


Evropa kao izazov
 
Iz Bara pravac u Kotor ! Iz ekipe koja je ispala iz Prve lige u tim koji će za dvadesetak dana igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope – Jovan Vučinić samo što je završio misiju u Mornaru danas je zadužio opremu Bokelja.

Nekadašnji mladi crnogorski reprezentativac bio je jedan od glavnih igrača barskog tima u tek završenoj sezoni, a njegove partije nijesu ostale nezapažene, tako da će biti prvo pojačanje Kotorana.

- Ljudi iz Bokelja bili su vrlo korektni, tako da smo se vrlo brzo dogovorili. Sigurno da je poziv iz Bokelja, koji je najprijatnije iznenađenje u Crnoj Gori primamljiv, a činjenica da ćemo igrati na evropskoj sceni predstavlja dodatni izazov i motiv za mene, zbog čega se nijesam mnogo razmišljao - kazao je za Arenu Jovan Vučinić.


Baranin koji je prošao mlađe selekcije Partizana, a nakon što je gradio karijeru kroz Teleoptik, Smederevo, Čukarički, Jagodinu i Radnik iz Bijeljine, imao je zapaženu ulogu u Mornaru, ali nije uspio da sa Baranima ostane u eliti.

-Mnogo bodova prokockali smo u prvom dijelu sezone, zatim smo u proljećnjem dijelu igrali sjajan fudbal, osvojili mnogo bodova i na kraju nesrećno ispali. Ali, zadovoljan sam učinkom i partijama, mnogo mi je značila ova godina i sada se nadam da ću u Bokelju opravdati očekivanja - naglasio je 24-godišnji Baranin, koji je postigao šest golova za Mornar u u tek završenom šampionatu.

Bokelj je danas počeo pripreme za nastup na evropskoj sceni, a ofanzivac koji je bio član mlađih reprezentativnih selekcija vjeruje da će se brzo uklopiti u novu sredinu.

- Većinu igrača dobro poznajem, sa nekima sam čak i igrao, a neke poznajem iz mlade reprezentacije, tako da mi neće biti problem da se uklopim - zaključio je Vučinić.