Fudbal

Ivan Brnović novi trener fudbalera Mornara

by Ilija Kovačević | 04:07:2016 | 13:30:42


Novi šef stručnog štaba FK Mornar od danas je Ivan Brnović, bivši trener Petrovca.
 
Brnović se trenerskim poslom bavi od 2000. godine, a bio je trener Crvene Stijene, Bratstva, Jezera, a jedno vrijeme proveo je i u Južnoj Koreji.

Pripreme Mornara startovaće u srijedu 6. jula u 18 sati, kada će Brnović izvršiti prozivku i u međuvremenu izabrati svoje saradnike iz redova trenera koji rade u klubu.

- Složile su se moje i ambicije kluba. Zahvalan sam upravi kluba na angažovanju i siguran sam da ću njihovo povjerenje opravadati. Posebno me raduje činjenica da će se klub u ovoj godini osloniti na svoje mlađe igrače uz par pojačanja – kazao je Brnović.

Predsjednik UO Dragan Nikezić ističe da će se ozbiljno raditi na organizaciji kluba, a poseban akcenat biće u radu sa mlađim selekcijama i stvaranje baze igrača iz sopstvenih redova.


- Kroz ozbiljan rad i mirnu atmosveru nastojaćemo da ostvarimo cilj, prije svega lansiramo što više naših mladih igrača, ali i ukoliko nam se ukaže prilika za nešto više, odnosno povratak u elitu, znaćemo to da iskoristimo. Jedan broj igrača iz omladinskog pogona priključićemo prvom timu – rekao je Nikezić, koji je naglasio odličnu saradnju sa prethodnim šefom stručnog štaba Zoranom Mijovićem.

- Mijović ne samo da je bio vođa prve ekipe, nego se angažovao i u mlađim selekcijama. Dao je cijelog sebe u rad i organizaciju u klubu. Svojim radom pokazao je izuzetnu stručnost, i naše opredeljenje da sa njim nastavimo saradnju bilo je pravi potez. No, zbog njegovih obaveza i planova za rad u inostranstvu saradnju smo morali prekinuti. Želimo mu puno uspjeha u daljem radu – rekao je Nikezić.