Fudbal

Mornar se već dvije nedjelje sprema za nastup u Drugoj ligi

by Pobjeda.me / Arena | 23:07:2016 | 12:39:35


Jak ritam za ekspresan povratak
 
Fudbaleri Mornara se već petnaestak dana uveliko pripremaju za novu sezonu u kojoj će, nakon ispadanja pokušati da se ekspresno, kroz Drugu ligu vrate u elitnu diviziju. Barani pod dirigentskom palicom novog stratega Ivana Brnovića naporno rade, a i pored visokih temperatura, sve planirano sprovedeno je udjelo…

- Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema. Radimo svakodnevno, nastojimo da iskoristimo maksimalno svaki trenutak, tako da je ova faza, koja je i najvažnija sprovedena u dosta dobrom ritmu - istakao je Ivan Brnović, strategy Mornara.

Nakon što su ostali bez gotovo cijelog tima, Barani su proteklih dana nastojali da formiraju tim koji će imati šta da pokaže u drugoligaškoj konkurenciji.Mornar je uspio da zadrži od prošle sezone golmane Popovića i Masoničića, kapitena Markovića, kao i Bubanju, tu su Uskoković i Šćekić, a prvom timu priključeno je i osam omladinaca.

Za sada su Mornar pojačali Bojan Jovanović, koji je stigao sa univerziteta iz Finiksa,tandem Bratstva Ivan Maraš i Edis Jasavić, Nemanja Vlahović iz OFK Beograda i Luka Malešević, koji je iz Budućnosti stigao na dvojnu registraciju.

- Nijesmo još uvijek formirali tim. Tražimo još dva pojačanja, a uz to sa nama trenira Božidar Popović iz Čelika, sa kojim još nijesmo postigli dogovor, ali ono što je za sada pokazao je više nego korektno - kazao je Brnović, navodeći da su i mladi ostavili dobar utisak.

- Ozbiljno se nameću Stojković, Brežanin i Bušković, a uz njih su tu i Masoničić, Leković, Mališić, Lukolić i golman Duraković.


Drugoligaš iz Bara za sada je imao tri provjere, a do starta sezone Mornar će imati još najmanje četiri kontrolne utakmice.

- Dva puta smo igrali između sebe, što je bio pravi filter jer je na treninzima bilo više od 30 igrača, pa su nam te provjere dobro došle da testiramo sve snage i skratimo spisak. Igrali smo i protiv ekipe Japanaca, koji traže angažman u Crnoj Gori (3:3).

U petak smo igrali protiv Vlaznije 0:1, u nedjelju smo planirali da odigramo protiv Hajduka, dok ćemo 30. jula pod Goricom biti rival Budućnosti. A vikend uoči starta prvenstva imaćemo generalku - objasnio je Brnović.