Fudbal

Mažić prijatno iznenađen znanjem crnogorskih arbitara

by Vijesti.me | 02:08:2016 | 08:23:08


U Baru je uspješno završen seminar za sudije i pomoćnike sa Jedinstvene liste FSCG, koji tradicionalno prethodi početku nove takmičarske sezone u crnogorskom fudbalu.
 
Tokom trodnevnog seminara sudije su bile podvrgnute provjeri zdravlja, forme i fizičke pripremljenosti, a testirano je i njihovo poznavanje Pravila igre i novih smjernica i preporuka koje je UEFA izdala za predstojeću sezonu. Svi učesnici seminara su ostvarili vrlo dobre rezultate na svim pomenutim testiranjima.
 
Specijalni gost seminara bila je FIFA sudijska trojka iz Srbije koju je predvodio jedan od najbljih evropskih arbitara Milorad Mažić. Mažić je održao predavanje o procesu pripreme sudije za utakmicu i važnosti analize igre ekipa kojima će suditi, a našim sudijama je prenio i iskustva sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj. Njegovi pomoćnici, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, su posebno radili sa našim pomoćnim sudijama i dali im korisne savjete za dalji napredak.
 
"Rado sam se odazvao pozivu prijatelja iz FSCG. Bilo mi je zadovoljstvo da podijelim iskustva sa crnogorskim sudijama. Znao sam da kolege iz Crne Gore prate naš rad, ali sam zaista prijatno iznenađen sa koliko pažnje to rade. Svi ljudi koje smo ovdje upoznali znali su u detalje naš učinak, a stekao sam utisak da i navijaju za nas. Seminar je bio vrlo dobro organizovan, a količina pozitivne energije na koju smo ovdje naišli je zaista izuzetna", rekao je Mažić za naš sajt.
 
Juče je u Baru počeo trodnevni seminar za sudije i pomoćnike sa Razvojne liste FSCG i instrukture fudbalskih regija. Mlade sudije će tokom trodenvnog rada proći isti program i testiranja kao njihove iskusnije kolege.