Fudbal

U Baru počinje “Otvorena zabavna škola fudbala”

by Ilija Kovačević | 19:08:2016 | 08:54:51


Na pomoćnom terenu SRC “Topolica” u ponedjeljak 22. avgusta kreće “Otvorena zabavna škola fudbala” koja će trajati pet dana.

FK Mornar je domaćin ove Danske škole fudbala koja će svakodnevno raditi u prijepodnevnom terminu od 9,30h do 12 sati. Za Crnu Goru zaduženi su Miodrag Stanišić. Stojan Ivezić (sjever) i Jovan Lepetić (jug).

To je humanitarni projekat zabavne škole fudbala koji će i ove godine okupiti nekoliko hiljada djece iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i sa Kosova, uzrasta od 5 do 12 godina. Ove godine pored Bara, škola se održava u još pet crnogorskih gradova, a ovaj projekat se u našoj zemlji ponovo održava nakon sedam godina pauze.

U Baru bi trebalo da bude oko 200 djece, a uz FK Mornar još su uključeni FK Hajduk, te Škole fudbala ; Libero, Bubamara Porto, Bombonjera, Barsa i Mrkojevići, a kako su nam kazali organizatori, mogu se uključiti i djevojčice i dječaci koji nijesu članovi ni jednog fudbalskog kluba ili Škole fudbala.

Školu će voditi 12 trenera iz Bara, a lider svih trenera je prof. Fizičke kulture Vasilije Milošević, dok je lider škole prof. Fizičke kulture Aleksandar Milić. Po riječima Milića lopte koje su dobili za rad djevojčica i dječaka pokloniće po završetku manifestacije klubovima i školama fudbala.

Organizatori očekuju podršku lokalne uprave, Sportskog centra, pojedinih privatnika, kao i medija.