Fudbal

Počela “Otvorena zabavna škola fudbala”

by Ilija Kovačević | 22:08:2016 | 09:22:16

 
Na pomoćnom terenu SRC “Topolica” u Baru danas je počela saradom  “Otvorena zabavna škola fudbala” koja će trajati pet dana.

FK Mornar je domaćin ove Danske škole fudbala koja će svakodnevno raditi u prijepodnevnom terminu. Za Crnu Goru zaduženi su Miodrag Stanišić. Stojan Ivezić (sjever) i Jovan Lepetić (jug).

To je humanitarni projekat zabavne škole fudbala koji će i ove godine okupiti nekoliko hiljada djece iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i sa Kosova, uzrasta od 5 do 12 godina. Ove godine pored Bara, škola se održava u još pet crnogorskih gradova, a ovaj projekat se u našoj zemlji ponovo održava nakon sedam godina pauze.

U Baru se za ovu akciju prijavilo oko 200 djece, a uz FK Mornar još su uključeni FK Hajduk, te Škole fudbala ; Libero, Bubamara Porto, Bombonjera - Arsenal, Barsa i Mrkojevići.

Školu vodi 12 trenera iz Bara, a lider svih trenera je prof. Fizičke kulture Vasilije Milošević, dok je lider škole prof. Fizičke kulture Aleksandar Milić.


Školu je otvorio i učesnike pozdravio predsjednik SO Bar Radomir Cakan Novaković koji je kazao da mu je čast i zadovoljstvo biti među drugarima koje poznaje sa ne samo sportskih terena.

-Nadam se da ćete biti dobri učenici ove škole, slušati trenere i u dogledno vrijeme neki od vas postati vrhunski fudbaleri. Zahvalio bih se i na donaciji za naše klubove i Škole fudbala, a lokalna uprava će i ubuduće podržavati ovakve projekte i  biti uz vas, kazao je Novaković.

Koordinator ovog projekta za južni dio Jovan Lepetić je istakao da mu je drago što su se u ovolikom broju okupila djeca iz Bara, u projektu koji postoji 19 godina.

-Nadam se da ćemo i mi u Crnoj Gori naredne godine proslaviti jubilej 20 godina postojanja. Ovu zabavnu školu su organizovale skandinavske zemlje za pomoć djeci na Balkanu kako bi se animirali sportom odnosno fudbalom, a to se iz godine u godinu širi i vrlo brzo ovaj projekat će zaživjeti u cijelom svijetu. Trenutno ovu školu organizuje Danska, u našoj zemlji u saradnji sa FSCG, kazao je Lepetić.


Otvaranju je prisustvovao i predstavnik Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti, bivši vrhunski sportista i rukometaš Stevo Šiško Nikočević.


Na početku druženja, učesnike i goste je pozdravio lider škole, prof. Fizičke kulture  Aleksandar Milić koji je djecu upoznao sa planom i programom rada i kazao da će lopte koje su dobili za rad djevojčica i dječaka biti poklonjene po završetku manifestacije klubovima i školama fudbala.