Fudbal

Sportski novinari Crne Gore na EP u malom fudbalu

| 29:09:2016 | 21:52:21


Bogat program u Kukljici

Reprezentacija sportskih novinara Crne Gore u petak putuje za Kukljicu, na ostrvo Ugljan kod Zadra, gdje će do utorka nastupiti na petom Prvenstvu jugoistočne Evrope u malom fudbalu za sportske novinare, na kojem će učestvovati devet novinarskih reprezentacija zemalja regiona.

Na prethodnom šampionatu, održanom u poznatom zimskom centru Bansko, crnogorska novinarska reprezentacija je osvojila četvrto mjesto.


Žrijeb za Prvenstvo obaviće se u subotu ujutru, a ekipe će biti podijeljene u tri šešira, po kvalitetu i teritorijalnoj pripadnosti. Tako su u prvom šeširu domaćin Hrvatska, Srbija i Bugarska, u drugom Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina, a u trećem Mađarska, Rumunija i Moldavija.

U okviru novinarskog skupa na ostrvu Ugljan održaće se i peta međunarodna konferencija posvećena borbi protiv ilegalnog klađenja, lažiranja sportskih susreta, dopinga i nasilja u sportu, a program će od ove godine biti bogatiji za jednu novu temu: “Sportski novinari i sportski turizam”, koju će prezentovati Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara.

U Kukljici će se održati i izborni Kongres Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope, na kojem će se birati rukovodstvo asocijacije koja broji 13 članova. Uz ekipe koje imaju fudbalske reprezentacije u Asocijaciji participiraju još Grčka, Turska, Slovenija i Albanija.

Na spisku delegacije USNCG za skup u Hrvatskoj nalaze se : Igor Ćulafić (TV Pink M), Vlado Perović, Ilija Krivokapić (TV 777), Vlado Jovićević (RTV Atlas), Đorđe Kustudić (TVCG), Dragan Klarić (RTV Budva), Miloš Antić, Uroš Radulović (Dnevne novine), Ivan Ivanović, Radovan Otašević (KNB Produkcija), Milutin Stešević, Milorad Kalezić (Sportski žurnal), Bojan Šuković (Portal Analitika), Zdravko Gavrilović (Sport¬mont), Veselin Drljević i Todor Brajković (Dan).