Fudbal

Crnogorski sportski novinari u polufinalu

| 02:10:2016 | 18:26:05


Veliki uspjeh reprezentacije sportskih novinara Crne Gore na petom Prvenstvu jugoistočne Evrope u malom fudbalu, čiji je domaćin Kukljica, na hrvatskom ostrvu Ugljan.

Po drugi put će crnogorski sportski novinari igrati u polufinalu šampionata, na kojem ove godine učestvuje devet reprezentacija.

Poslednja prepreka na putu do finala biće im dvostruki uzastopni šampion – Bugarska, koja je osvojila drugo mjesto na tabeli, dok su crnogorski sportski novinari, nakon prve faze takmičenja bili treći. U drugom polufinalu igraće prvoplasirana Moldavija i domaćin Hrvatska, koja je bila četvrta. Makedonija, Mađarska i Rumunija će razigravati za plasman od petog do sedmog mjesta, dok će Srbija i Bosna i Hercegovina igrati za osmo mjesto.

Put ka polufinalu sportskim novinari Crne Gore trasirali su ubjedljivom pobjedom nad Mađarskom, od čak 13:0, dok su u popodnevnom dijelu programa, u najboljoj utakmici na šampionatu, u meču koji je odlučivao o prvom mjestu, poslije velike borbe izgubili od Moldavije sa 1:2. Strijelac jedinog pogotka protiv Moldavaca bio je kapiten Ivan Ivanović, dok je protiv Mađara pet golova postigao Uroš Radulović, tri Vlado Perović, Ivanović dva, dok su se u strijelce upisali i Todor Brajković, Ilija Krivokapić i Miloš Antić.    

Današnji rezultati : Hrvatska – Makedonija 2:4, Crna Gora – Mađarska 13:0, Bugarska – Bosna i Hercegovina 3:1, Makedonija – Moldavija 0:3, Mađarska – Srbija 2:1, Bosna i Hercegovina – Rumunija 1:1, penalima 1:2, Moldavija – Crna Gora 2:1, Srbija – Bugarska 1:3, Rumunija – Hrvatska 1:4.
 
Polufinale
Crna Gora – Bugarska (11)
Hrvatska – Moldavija (12)