Fudbal

Crna Gora želi pobjedu

by MINA | 02:10:2016 | 18:58:04


Fudbalska reprezentacija Crne Gore želi pobjedu protiv Kazahstana i sve će uraditi da je ostvari, kazao je vezista belgijskog Ostendea, Adam Marušić. Crnogorska selekcija zvanično je danas počela pripreme za duele sa Kazahstanom i Danskom, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Duel sa Kazahstanom biće odigran 8. oktobra u Podgorici, a sa Dankom tri dana kasnije u Kopenhagenu. 

Marušić je kazao da vjeruje da je crnogorska reprezentacija spremna da upiše tri boda.

"Nadam se pobjedi, mislim da smo svi spremni da to uradimo. Vjerujem da je trenutak i da ćemo svi dati svoj maksimum da je ostvarimo. Favoriti smo na papiru, ali sa druge strane i nijesmo, jer igramo u grupi u kojoj svako svakog može da pobijedi. Sve ćemo da uradimo da upišemo tri boda", kazao je Marušićna brifingu u trening kampu.

On smatra da će bod osvojen protiv Rumunije u Klužu biti podstrek za dalje i motiv više za nastavak kvalifikacija.

"Grupa je teška, svako svakog može da pobijedi. Kazahstan je remijem protiv Poljske potvrdio kvalitet i dokazao da neće biti lako. Moraćemo da napadnemo, da imamo inicijativu i pokušamo da iz igre dođemo do gola",kazao je Marušić.

Crna Gora je na startu kvalifikacija igrala u Kližu sa Rumunijom 1:1, a bud na startu kvalifikacija osvojio je i Kazahstan u duelu sa Poljskom u Astani, koji je završen 2:2. 

Selektor Ljubiša Tumbaković na prvom treningu imao je 11 igrača.

Prvi trening odradili su golmani Mladen Božović, Milan Mijatović i Danijel Petković, defanzivci Aleksandar Šofranac, Elsad Zverotić i Žarko Tomašević, vezista Marko Vešović, Vladimir Rodić, Aleksandar Šćekić i Adam Marušić i napadač Filip Raičević (Vićenca, Italjia).