Fudbal

Crnogorski sportski novinari u finalu protiv domaćina

| 03:10:2016 | 16:36:37


Reprezentacija sportskih novinara Crne Gore igraće u finalu petog Prvenstva jugoistočne Evrope u malom fudbalu.

U polufinalu šampionata u Kukljici, na hrvatskom ostrvu Ugljan crnogorski sportski novinari su savladali dvostrukog uzastopnog šampiona, reprezentaciju Bugarske poslije boljeg izvođenja penala, nakon što je meč u regularnom dijelu završen 1:1. Povela je Crna Gora golom Miloša Antića u sedmom minutu nakon uigrane akcije iz kornera, ali su Bugari u nastavku, preko Kukuvanova stigli do izjednačenja. Junak pobjede bio je golman iz Berana Milutin Stešević – Kubanac, koji je u poslednjem minutu skinuo zicer Jončevu, a onda u penal-ruletu čak tri puta bio uspješniji od bugarskih fudbalera.

Za Crnu Goru su sa penala pogodili Ivan Ivanović i Vlado Perović. Biće ovo drugi put da crnogorski sportski novinari igraju u finalu šampionata, koji okuplja devet zemalja iz regiona – prije dvije godine u Ohridu su izgubili od Bugarske, nakon izvođenja penala.

Rival Crnoj Gori u finalu biće selekcija domaćina Hrvatske, koja je u drugom polufinalu savladala Moldaviju sa 2:1.


Peto mjesto u Kukljici osvojila je Rumunija, koja je nakon boljeg izvođenja penala savladala Makedoniju, sedmo mjesto pripalo je Mađarskoj, dok je u meču za osmo mjesto Bosna i Hercegovina pobijedila Srbiju, koja je i treći meč na šampionatu izgubila rezultatom 2:1.