Fudbal

Crnogorski sportski novinari šampioni jugoistočne Evrope

| 03:10:2016 | 18:33:13


Reprezentacija sportskih novinara Crne Gore osvojila je titulu šampiona na petom Prvenstvu jugoistočne Evrope u malom fudbalu, koje je večeras završeno u Kukljici, na hrvatskom ostrvu Ugljan.

U finalu, nakon velike borbe crnogorski sportski novinari savladali su domaćina Hrvatsku sa 2:0 i u svom drugom finalu, po prvi put se okitili titulom šampiona na prvenstvu, koje je okupilo devet reprezentacija.

Odigrali su sportski novinari Crne Gore finale za desetku - dominirali su tokom čitavog susreta a sjajnu igru krunisali su golovima kapitena Ivana Ivanovića u 18. i najmlađeg Uroša Radulovića u 23. minutu. Izdržali su crnogorski sportski novinari pritisak Hrvata, iako su u finišu zbog isključenja Ilije Krivokapića igrali sa igračem manje.

Na putu do finala crnogorski sportski novinari su savladali trostrukog šampiona Bugarsku, poslije boljeg izvođenja penala, nakon što je meč u regularnom dijelu završen 1:1. Povela je Crna Gora golom Miloša Antića u sedmom minutu nakon uigrane akcije iz kornera, ali su Bugari u nastavku, preko Kukuvanova stigli do izjednačenja. Junak pobjede bio je golman iz Berana Milutin Stešević – Kubanac, koji je u poslednjem minutu skinuo zicer Jončevu, a onda u penal-ruletu čak tri puta bio uspješniji od bugarskih fudbalera.

Za Crnu Goru su sa penala pogodili Ivan Ivanović i Vlado Perović. U drugom polufinalu Hrvatska je savladala Moldaviju sa 2:1.


Bronzana medalja pripala je Moldaviji, poslije pobjede u „utješnom finalu“ nad Bugarskom, rezultatom 2:0. Peto mjesto u Kukljici osvojila je Rumunija, koja je nakon boljeg izvođenja penala savladala Makedoniju, sedma pozicija pripala je Mađarskoj, dok je u meču za osmo mjesto Bosna i Hercegovina pobijedila Srbiju, koja je i treći meč na šampionatu izgubila rezultatom 2:1.