Fudbal

Hajduk pobijedio u prvom gradskom derbiju

by Ilija Kovačević | 04:10:2016 | 19:24:30


Hajduk – Sloga Stari Bar 2:0 (0:0).

Bar ; pomoćni teren SRC „Topolica“, gledalaca oko 50.

Glavni sudija ; Dejan Marković iz Bara, pomoćnici ; Mario Vojvodić i Miloš Bracanović (oba sa Cetinja)

Strijelci ; Miloš Radonjić u 60' i Mladen Đukić u 75' (Hajduk)

Žuti kartoni ; Davidović u 22', Đukić u 65', Abdijević u 79' (Hajduk) – Beharović u 25', Dacić u 27', Kurtović u 57', Tiganj u 66' , Bajramović u 85' (Sloga Stari Bar)

Crveni karton ; Jasmin Grbović (Sloga Stari Bar) u 90' minutu.

Hajduk ; Mirko Drašković, Amar Osmanović, Nikola Vukmarković, Miloš Lekić, Miloš Radonjić, Admir Demirović, Filip Davidović (Rade Lemajić), Ervin Abdijević, Mladen Đukić (Marko Šorović), Vuk Miranović, Dimitrije Vujinović.

Sloga Stari Bar ; Semir Kurtović, Milo Novaković, Luka Vučetić, Damir Divanović, Nikola Vučković, Jasmin Grbović, Luka Pajović (Darijan Begzić), Anel Beharović, Bogdan Masoničić (Mehmed Đurović), Elvis Tiganj (Arijan Bajramović), Dženan Dacić.

Prvi ovosezosnki gradski fudbalski derbi odigran je danas u okviru 4. kola Južne fudbalske regije za seniore.

Puleni Tomice Milanovića su zasluženo slavili, poslije bolje igre u drugom poluvremenu.

Poslije miroljubivih 45' minuta, u nastavku su „domaći“ zaigrali angažovanije i preko Miloša Radonjića u 60' i Mladena Đukića u 75' minutu stigli do novih bodova.

Ove sezone „glavnu rijeć“ u redovima Hajduka vode mlađe snage, a među njima je u današnjem derbiju prednjačio 16-to godišnji Dimitrije Vujinović, koji je ponikao u redovima Hajduka.


Lijep gest prije početka meča uradio je Zoran Timotijević veliki prijatelj fudbala i zaljubljenik u ovu igru, koji je oba kluba darivao sa po jednom loptom.

Prije početka utakmice, minutom ćutanja je odata pošta Radu Pucu Peroviću, istaknutom društvenom i javnom radniku našeg grada, koji je juče sahranjen u Baru. Dvadesetak godina nalazio se u rukovodstvu Fudbalskog kluba „Mornar“, a u nekoliko navrata je bio i njegov predsjednik. Pomagao je klub iz svake firme u kojoj je radio.